Van eigen bodem: Chinouk Thijssen

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Ja ja het is alweer tijd voor een nieuwe Auteur voor de van eigen bodem blogs . En op deze ben ik stiekem toch wel een heel klein beetje trots want het is niemand minder dan Chinouk Thijssen . Chinouk Thijssen bracht dit jaar 2 geweldige boeken uit fataal spel en Truth or Dance .  Nu typ ik hier natuurlijk dat ik de boeken helemaal geweldig vind en meestal vertel ik dat pas bij de recensie ! Maar Truth or Dance lag al een hele poos in huis en ik kon het gewoon niet laten om hem te gaan lezen . Maar wat ik er nu echt allemaal van vind daar moeten jullie toch echt nog even op wachten tot de recensie !

unnamed (1)

Want deze week is het eerst tijd om Chinouk Thijssen. aan de mensen voor te stellen die haar nog niet kennen . Chinouk Thijssen is geboren in 1983 en een echte boekenwurm ! Ze heeft een grote collectie boeken die ze op kleur sorteerd . Ze heeft daarnaast een super leuke bookstagram en booktube . Ze is freelance corrector voor uitgeverijen en boven alles is ze natuurlijk schrijfster van Ya-Thrillers . Wat mij vooral opviel toen ik op onderzoek ging naar wie Chinouk Thijssen is , is de omgang die chinouk Thijssen heeft met haar Lezers . Chinouk Thijssen komt over als een super gezellige auteur die haar fans graag te woord staat of leuke dingen met ze doet zoals de sleepover op de beurs in Antwerpen hoe gaaf is dat !

Maar hoe is het ooit allemaal begonnen voor Chinouk Thijssen ? 

Verhalen vertellen zat er al van jongs af aan in bij Chinouk Thijssen . Op de basisschool schreef ze al korte spannende verhalen en op haar twaalfde schreef ze al een heel schrift vol over haar zomervakantie . Ook had Chinouk Thijssen altijd een dagboek bij zich . Pas rond haar 20ste heeft ze het sschrijven weer echt opgepakt en begon ze als columniste voor verschillende websites .  Toen ze een keer niet kon slapen besloot ze om midden in de nacht een verhaal te schrijven . Dit verhaal heeft ze uiteindelijk uitgewerkt tot een boek en dat werd haar debuut boek dat bij een POD-uitgeverij verscheen : Liefdesduivel was ook een thriller . Chinouk Thijssen wilde graag  dat mensen haar verhalen konden lezen en dat ze daardoor even konden ontspannen .

Maar hoe kwam ze dan bij een grote uitgeverij terecht.

Maar ze had geen idee hoe ze het moest aanpakken om bij een grote uitgeverij terecht te komen . Ze dacht dat je makkelijk een contract kon krijgen maar dat viel even tegen zeg . Inmiddels is het dertien jaar later en kreeg ze pas vorig jaar haar eerste echte boekcontract bij een grote uitgeverij . In de afgelopen jaren heeft Chinouk Thijssen veel afwijzingen gekregen en vaak op de misschienstapel gelegen . Dat heeft ervoor gezorgd dat ze extra gemotiveerd raakte om haar zelf verder te ontwikkelen , want ze wist dat ze misschien nog niet goed genoeg was . Maar ze geloofde er wel heilig in dat ze dat ooit wel zou worden . Dus schakelde Chinouk Thijssen kritische proeflezers in , Ging ze meer in haar eigen genre lezen . En na nog heel veel pogingen lukte het uiteindelijk en nu kan ze dan ook zeggen dat het allemaal ergens goed voor is geweest .

Ik ben echt reuze benieuwd naar Truth or Dance van Chinouk Thijsen die pas is uitgekomen en kan dan ook niet wachten om die te gaan lezen .  maar daarover de volgende keer weer meer .

Heel veel liefs , Melanie

Meer lezen over Chinouk  dan kun je dat hier doen: Deel 2 Recensie Interview En hier kun je de boeken van Chinouk kopen.

 

 

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wanda
4 jaren geleden

Toevallig begon mijn collega laatst over deze schrijfster, zelf had ik nog niet van haar gehoord, maar ze schijnt echt heel veel contact met haar lezers te hebben en ook openstaan voor suggesties e.d. Misschien toch maar eens wat van haar gaan lezen dus.

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Wanda

Hoi Wanda, Dat klopt zeker Chinouk geeft altijd antwoord reageert op alles wat ze ziet en doet vaak leesclubs etc echt een auteur die in contact staat met haar lezers. Binnenkort komt break a leg uit het tweede deel van Truth or Dance dus misschien is die serie wat om mee te beginnen.

Melissa
4 jaren geleden

Ik ben echt dol op spannende boeken die je erin trekken

Janet
4 jaren geleden

Leuk om te lezen, ik ken de schrijfster nog helemaal niet. Ik vind het altijd leuk om te lezen hoe het ‘vroeger’ als kind zijnde allemaal is begonnen.

Carlijn/Cinemalijn
4 jaren geleden

Chinouk is een topper! Ik ken haar toevallig persoonlijk, leuke blog!

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Carlijn/Cinemalijn

Ja Chinouk is geweldig ik heb al veel met haar getyped en hoop er nu 30 Juni op Yaltival dan ook eindelijk in het echt te gaan ontmoeten. Een van de liefste auteurs die we hebben in Nederland

Dhini
4 jaren geleden

ik ken de schrijfster niet. Leuk om te weten

Skincarebynaomi
4 jaren geleden

Wat een leuke manier hoe zij tot de grote boekrnwereld is gekomen. Ik wist ook niet dat het zolang proces was.

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Skincarebynaomi

T is helaas idd een heel lang proces en er zijn maar weinig Nederlandstalige auteurs die kunnen leven van hun boeken.

Eva
Eva
4 jaren geleden

Ken de schrijfster niet, maar je schrijft er zi enthousiast over dat ik benieuwd ben geworden.

Een eerste boek dat je me kan aanraden om mee te starten?

Liefs, Eva
http://www.notanotherdiva.com

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Eva

Hoi Eva , Ik zou beginnen met Truth or Dance want daar verschijnt zeer binnekort het vervolg Break a Leg van.

lodi
4 jaren geleden

Ik ken deze schrijfster nog niet, zo leuk om via jouw blog zoveel nieuwe schrijvers en boeken te ontdekken, ik lees erg veel, maar merk wel dat het nu vooral in de weekenden is dat ik lekker een stuk kan lezen.

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  lodi

Aaah dankjewel! Ik heb het afgelopen jaar echt super veel leuke auteurs leren kennen. Maar Chinouk viel echt op door haar contact met haar lezers zo bijzonder om te zien:) Ik werk momenteel nog niet dus nog wat meer tijd om te lezen maar daarna zal het ook vooral in het weekend zijn.

Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Hoe vind je deze auteurs van Nederlandse bodem eigenlijk? Ik ken er werkelijk geen eentje. Liggen ze gewoon in de boekhandel?

Beauty By Bibi
Beauty By Bibi
4 jaren geleden

Door je artikel ben ik nu erg benieuwd geworden naar de schrijfsters! Fijne vrijdag!

trackback

[…] lezen over Chinouk Thijssen dan kun je dat hier doen: Deel 1 – Deel 2  – Interview En hier kun je de boeken van Chinouk […]

trackback

[…] is. Chinouk was alweer een hele tijd geleden auteur van eigen bodem op bookstamel. Zo kun je hier het blog lezen waarin ik haar aan jullie […]

17
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x