Recensie: Onder de sterren van Montpellier van Marina Folkers

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het weer tijd voor een recensie. En dit keer mag ik die schrijven over het boek Onder de sterren van Montpellier van Marina Folkers. Ik vond het fijn om na alle fantasie boeken weer eens een heerlijke roman te lezen. Maar wat ik er nou precies allemaal van vond lees je hieronder.

Onder de sterren van Montpellier

Een roman zoals een roman hoort te zijn!

Titel: Onder de sterren van Montpellier Auteur: Marina Folkers Uitgeverij: Zomer en Keuning Aantal sterren: 5/5

Dit lees je op de flaptekst:

Cleo wil het liefst ver weg van de roddels die haar achtervolgen. De kans om een paar maanden naar Zuid-Frankrijk te gaan, grijpt ze dan ook met twee handen aan. Ondanks haar verlangen om onzichtbaar te blijven, is een ontmoeting met de aantrekkelijke Luc onvermijdelijk: deze Fransman woont pal naast het huis waar Cleo verblijft. Ze voelt zich op haar gemak bij hem en geeft zich steeds meer bloot. Maar is haar vertrouwen in hem wel terecht?
Luc, die eigenlijk niet zit te wachten op gezelschap, schiet Cleo in nood steeds te hulp. Hiermee slaat hij een weg in die hem voor belangrijke keuzes stelt. Wat moet hij wanneer hij beseft dat hij bij Cleo geen kans zal maken als ze erachter komt wie hij daadwerkelijk is?

Wat ik van het boek vindt:

In onder de sterren van Montpellier maken we kennis met Cleo en Luc. Persoonlijk vind ik Cleo echt een heerlijk personage. Ze is een beetje onzeker een beetje naief en soms een beetje klungelig. Ze raakt regelmatig d’r slippers kwijt en doet dingen zonder er bij na te denken. Nu is ze soms ook juist heel erg sterk en dat maakt haar zo interessant. In het verhaal zie je haar langzaam aan ontwikkelen en groeien en beetje voor beetje vertrouwen krijgen in de mensheid. Luc daar in tegen worstel met de dingen die in het verleden zijn gebeurd. Hij baalt dat iedereen die hij leert kennen iets van hem moet. Cleo weet echter niet wij hij is en dat vind hij erg prettig. Langzaam aan komen we er in het boek achter welke dingen uit het verleden hun dwars zitten. Natuurlijk is het een roman/feelgood en dat betekend natuurlijk ook dat Cleo en Luc in het boek naar elkaar toegroeien. Hoe of wat dat moet je toch echt zelf gaan lezen.

Feelgood is vaak een beetje een ondergeschoven kindje en ik snap echt niet waarom. Want dit liefdes verhaal van Cleo en Luc is zo ontzettend goed geschreven door Marina dat je het boek gewoon niet meer weg kunt leggen voor het uit is. Dit boek heb ik dan ook in een adem uitgelezen zonder ergens over na te hoeven denken. Alleen maar genieten genieten en genieten.

Liefs, Melanie

Meer lezen over Marina Folkers kan hier: Deel 1Deel 2Interview En wil je nu het boek van Marina Folkers kopen dan doe je dat hier.

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Ik houd wel van feelgood romans, en romantische verhalen. Deze klinkt dus wel oké.

 2. Wat klinkt dit goed. Ik ben denk ik net als Cleo haar karakter haha. Super grappig om te lezen.

 3. Amina schreef:

  Ohhh deze lijkt me leuk! Ben gek op feelgood romans (duh 😉)! Liefs!

 4. Amanda schreef:

  Op vakantie lees ik het liefst romans. Je leest echt de mooiste verhalen en ik kan daar mezelf uren in verliezen. Dit klinkt dan ook als zo’n heerlijk boek!

 5. Pam schreef:

  Dankjewel voor het delen! Feelgood romans zijn altijd goed en lekker te lezen, ben benieuwd!

 6. Mandy schreef:

  Wauw wat een mooie cover! Dit boek spreekt me wel aan, lijkt me een mooi boek

 7. Marieke schreef:

  Je hebt mij zeker nieuwsgierig gemaakt met je recensie! Ziet eruit als een mooi boek

 8. rachel schreef:

  klinkt goed al moet ik eerlijk zeggen nog nooit een roman te hebben gelezen haha
  rachel onlangs geplaatst…Happy moments #23My Profile

 9. Lodi schreef:

  Dit is echt een boek voor mij, heerlijk. Ik hou van feelgood boeken. Er is al gedoe genoeg om me heen en dan lekker wegdromen met een romantisch boek. Doe maar!

 10. Lizzie schreef:

  Ik hou er zo van als je zo in n verhaal zit dat je t niet meer weg wilt leggen.. Ben tegenwoordig weer veel aan het lezen, dus deze gaat op t lijstje, leuk!
  Lizzie onlangs geplaatst…Reizen in zomer 2020, waar kunnen we naartoe?My Profile

 11. Nienke schreef:

  Heerlijk, af en toe een romannetje tussendoor. En vooral als hij zo lekker wegleest 🙂 Deze gaat zeker wel op mijn leeslijstje.

 12. Wanda schreef:

  Ik ben meer van thrillers, maar ach voor een keertje tussendoor vind ik zoiets wel leuk om te lezen.

 13. sophie de maeyer schreef:

  dat lijkt me echt een boek dat op mijn lijstje van vakantielectuur gaat komen.

 14. Lotte schreef:

  Cleo lijkt me een heel fijn personage na jou beschrijving. Klinkt als een perfect boek om tussen de zwaardere door eens op te pakken.

 15. Tessa schreef:

  Dit lijkt mij een leuk boek om te lezen
  Tessa onlangs geplaatst…Review: Soap & Glory Bright & Pearly Radiance Boosting Skin CocktailMy Profile

 16. Gabrielle schreef:

  Heerlijk, ik ben dol op romans dus deze klinkt zeker als iets voor mij. Ik ga hem op mijn verlanglijstje zetten!
  Gabrielle onlangs geplaatst…Tussenjaar? Let hier op! Belangrijke informatieMy Profile

 1. 29 november 2021

  […] ik Onder de sterren van Montpellier van Marina Folkers heb gelezen een feelgood was ik al fan van haar schrijfstijl. Daarnaast hou ik […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge