Recensie: Tom Kreel is nog steeds op zwart van Michiel Geurtse

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het alweer week 3 van de blogs van eigen bodem van Michiel Geurtse. Dat betekend natuurlijk dat het weer tijd is voor een recensie! Michiel Geurtse en ik hebben gekozen voor zijn nieuwste roman Tom Kreel is nog steeds op zwart. Een ding kan ik alvast verklappen, en dat is dat het een totaal ander boek is dan de vele fantasy boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen. Het was dan ook een heerlijke afwisseling.

Tom Kreel.jpg

Een heerlijke roman met een lekker vleugje humor 

Titel: Tom Kreel is nog steeds op zwart Auteur: Michiel Geurtse Uitgever: Schrijverspunt Cijfer: 9,5

Dit lees je op de achterkant:

Tom Kreel is een veertiger die zojuist een scheiding achter de rug heeft. Waar hij denkt alle ellende wel verwerkt te hebben, is zijn nieuwe vriendin Tess anders van mening.
Met vallen en opstaan baant Tom zich een weg door het leven dat vooral lijkt te bestaan uit het opvoeden van twee pubers en het proberen zijn broertje voor misstappen te behoeden. Net wanneer de berg van stress en oud zeer niet hoger kan worden, gebeurt er iets vreselijks. Gesteund door zijn vriendin Tess en opa Piet Kreel probeert de stukgeslagen Tom zichzelf weer in elkaar te zetten!

Dit vind ik van het boek:

Michiel Geurtse weet op super natuurlijke wijze een heerlijke roman neer te zetten met een vleugje Humor. De karakters in het boek zijn op een sublieme manier omschreven. Zo kan iedereen zich denk ik wel een opa Piet voorstellen een wijze lieve man maar ook zeker een stukje onzeker. Of een broer zoals Freek net iets te losbandig maar staat wel altijd voor iedereen klaar. En dan natuurlijk Tom zelf een veertiger die gescheiden is en opzoek naar zich zelf (Alhoewel hij denkt dat die alles eigenlijk wel heel goed voor elkaar heeft) Verder heeft deze roman echt alles wat hij moet hebben. Er is liefde er is drama en er is een gebeurtenis waarbij alles samen komt. De emoties in het boek zijn echt en puur maar zelfs die hebben een humoristische ondertoon. Het is gewoon echt een boek waar je aan begint om hem vervolgens niet meer weg te kunnen leggen waarnaar je eindigt met een brede lag op je gezicht.

Ik hoop dan ook dat Michiel Geurtse nog veel meer boeken gaat schrijven.

Heel veel liefs, Melanie

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Melissa
5 jaren geleden

Nooit van deze, boek of schrijver gehoord naar het klinkt wel als een goed boek

Sandra
5 jaren geleden

Ik had ook nog nooit van die schrijver gehoord. Lijkt me een leuk boek dat je inderdaad in één ruk wil uitlezen

Nicole Orriëns
5 jaren geleden

Wat een aparte titel heeft dit boek. Dat wekt wel nieuwsgierigheid op.

N.B. Mag ik opmerken dat alle blogposts zo op elkaar lijken doordat overal hetzelfde plaatje in staat, zij het met andere tekst? Ik mis zeg maar een plaatje van het boek zodat ik meteen kan zien dat het een andere post is dan de vorige.

Bookstamel
5 jaren geleden
Antwoord aan  Nicole Orriëns

Dat mag altijd feedback is altijd fijn. De plaatjes waar je op doelt moet je zien als de kop van waar het over gaat. Verder staat bij elke recensie een foto van het boek bij de interviews en voorstelblogs een foto van de auteurs. Alleen bij de blogs van eigen bodem deel 2 gebruik ik geen plaatjes (Echter omdat ik nog bezig ben veel over te zetten van me oude naar me nieuwe blog, Missen sommige blogs nog foto’s omdat ik ze of nog van de auteurs moet krijgen 🙂 of de foto van het boek nog opnieuw moet maken, Omdat ik ze allemaal met dezelfde ondergrond en stijl wil hebben)

Michiel Geurtse
5 jaren geleden

Dag Melanie,
Ik kan alleen maar trots zijn op zo’n mooie recensie! Namens Piet en de familie: Dank! 🙂

trackback

[…] Meer lezen over Michiel Geurtse lees dan hier de andere blogs – Deel 1 – Deel 2 – Recensie […]

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x