Van eigen bodem: Miranda Peters 2

Lieve Lezers van Bookstamel ,

Vandaag mag ik het met jullie gaan hebben over de boeken van Miranda Peters hoe leuk is dat ! Miranda is auteur bij Dutch Venture Publishing en heeft de geweldige Gaia serie geschreven waarvan onlangs deel 3 is verschenen . De boeken van Miranda Peters zijn Young Adult boeken maar he ik ben 36 en vind ze ook nog super tof om te lezen. Dus zitten jullie er klaar voor? Daar gaan we.

hartvanglas

Hart van glas is deel 1 in deze serie. En dit deel heb ik ook gelezen voor de blogs van eigen bodem van Miranda Peters . Maar inmiddels heb ik deel 2 en 3 ook al in huis . 

in deel 1 maken we kennis met Hester het hoofdpersonage in het boek . Hester is nog maar zeven jaar oud als de auto waarin ze met haar familie zit slipt, over de kop slaat en in brand vliegt. Ze weet haar moeder en zusje te redden, maar haar vader niet en ze geeft zichzelf de schuld van het ongeluk. Het blijft een raadsel hoe het kan dat ze zelf geen enkel schrammetje heeft opgelopen.
Bijna tien jaar later lijkt ze een gewoon meisje. Ze doet het goed op school, heeft leuke vriendinnen en is populair bij de jongens. En dat wil ze graag zo houden. Behalve haar beste vriendin mag niemand weten wat Hesters geheim is: dat ze bovenmenselijke kracht bezit.
Dan ontmoet ze Siem en wordt ze voor het eerst in haar leven hopeloos verliefd. Alleen is niets wat het lijkt en beleeft Hester dingen waar ze nooit van heeft kunnen dromen – of misschien toch wel?

Hartvanvuur.jpg

Deel 2 in deze serie is hart van vuur . Let op met verder lezen want deze informatie kan spoilers bevatten als je de boeken nog niet gelezen hebt . 

Nu Siem in handen is van een onbekende en onzichtbare vijand, zit er voor Hester maar één ding op: ze vertrekt halsoverkop naar Groningen om hem te zoeken. Sinds ze de waarheid weet over haar bovenmenselijke kracht en de reden dat Siem het met haar heeft uitgemaakt, zet ze alles op alles om hem te redden, maar dat valt niet mee.
Hester wordt gedwongen dingen te doen die ze nooit gedacht had te zullen doen. Ze moet keuzes maken – keuzes die soms onmogelijk zijn, maar toch gemaakt moeten worden. Met grote gevolgen. Hesters hart wordt keer op keer op de proef gesteld. Maar op het moment dat alle hoop verloren lijkt, komt er hulp uit onverwachte hoek.
Zal het Hester lukken om Siem te redden? Hoever mag en kan ze gaan? En wat als niet alleen haar eigen leven, maar ook dat van de anderen op het spel staat?

Hartvansmaragd
En hart van smaragd is dus het derde en laatste deel in deze trilogie. En deze is dus pas net verschenen . 

Hester heeft het moeilijk met het feit dat ze verraden is. Ze moet leren vertrouwen op haar vrienden, het verleden loslaten en zich richten op de taak die voor hen ligt. Die taak brengt hen naar Rhodos, het eiland waar het ooit allemaal begonnen is. Ze is vastbesloten om haar tegenstanders uit de weg te ruimen om haar vrienden en familie te beschermen. Maar gaandeweg komt ze erachter dat de dingen wederom niet zijn zoals ze lijken. Ze beseft dat ze allemaal pionnen zijn in een spel dat twintig jaar geleden al begonnen is en dat hun levens hierna nooit meer hetzelfde zullen zijn.
Voor Hester en haar vrienden begint een race tegen de klok als blijkt dat het verraad groter is dan ze ooit hadden kunnen denken. Dromen en werkelijkheid komen samen wanneer heden en verleden elkaar ontmoeten. Zal het ze lukken om hun tegenstanders te verslaan? Of zit er nog een addertje onder het gras?

Zijn jullie nu reuze benieuwd geworden naar deze serie kom dan volgende week zeker even terug want dan plaats ik mijn recensie van deel 1 van de Gaia Serie . De andere twee boeken volgen ergens later in het jaar . Ik kan echt niet wachten om verder te lezen en te ontdekken wat er allemaal nog gaat gebeuren .

Heel veel liefs , Melanie

Wil je meer lezen over Miranda Peters dan kun je dat hier doen Deel 1 RecensieInterview De boeken van Miranda Peters kun je hier kopen.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] je meer lezen over Miranda Peters dan kun je dat hier doen Deel 2 – Recensie – Interview De boeken van Miranda Peters kun je hier […]

trackback

[…] Peters benieuwd geworden naar Miranda lees dan ook eens de andere blogs met haar. Deel 1 – Deel 2– Recensie – De boeken van Miranda Peters kun je hier […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x