Recensie Fulia- Scherven van het verbond van Joost Uitdehaag

Lieve Lezers van Bookstamel ,

Degene die al regelmatig op mijn blog zijn geweest. Weten ondertussen wel dat ik ontzettend veel boeken van Nederlandstalige auteurs lees.  Zo las ik deze week Fulia- Scherven van het verbond van Joost Uitdehaag. Joost leerde ik kennen toen ik op een facebook pagina aan het het kijken was van een auteur waar ik al vaker mee samen had gewerkt. Toen ik de boeken van Joost tegen kwam was ik er gelijk heel erg nieuwsgierig naar. Nu is het dus eindelijk zo ver dat ik mijn eerste boek van Joost heb gelezen.

Fulia1

Wil je nu Fulia- Scherven van het verbond van Joost Uitdehaag kopen dan kun je dat hier  doen

Recensie Fulia – De scherven van het verbond.

Title : Fulia – De scherven van het verbond Auteur : Joost Uitdehaag Uitgever: Nimisa Publishing House Pagina’s : 306 Uitgegeven in : Januari 2016 Aantal sterren : 5

Hier gaat Fulia – de scherven van het verbond over.

Het Verbond dat alle Landen samenbindt, is uiteengevallen. Hordes mirrax dwalen moordend door het Orwold en hebben talloze nederzettingen en burchten vernietigd. In de uithoeken van de Landen wacht een grote stroom vluchtelingen gelaten op de ondergang. Ook Annys, de gravin van Gander, vlucht. Zij wordt samen met haar pasgeboren dochter Fulia opgenomen in het dorp Sayleche en leidt daar jarenlang een onopvallend bestaan. Fulia weet weinig van de geschiedenis van haar moeder. Dat verandert wanneer ze een ridder ontmoet die haar de legende vertelt van een vergeten lid van het Verbond, het verborgen Fort Agiana. Wanneer Fulia het dorp moet verlaten, begeleidt de ridder haar naar het klooster van Nivantes. Daar wordt duidelijk wat voorafging aan het ineenstorten van de Landen en welke rol haar moeder daarin speelde. Tegen de wil van haar omgeving in, begint Fulia aan een gevaarlijke tocht om het Verbond te herstellen.

Dit vond ik van Fulia – De scherven van het verbond. 

Wauw in een woord geweldig ! Maar goed jullie zijn wel meer gewend van mij dan een simpel woordje dus laat ik er wat verder op in gaan . Het duurde even voor ik aan het boek kon beginnen want ik had nog een aantal boeken die ik eerst uit mocht lezen . Maar elke keer staarde fulia me vanaf de kast aan met haar prachtige cover en dacht ik nu moet ik hem toch echt eens gaan lezen . En toen was de dag daar dat ik de mooie glimmende cover open mocht slaan en begon te lezen . Ik had al een tijdje geen fantasie boek gelezen en was dan ook benieuwd of het genre me aan zou spreken en vanaf de aller eerste bladzijde besefte ik dat het nog steeds een van mijn favoriete genre is .

In het begin van het boek maken we kennis met Fulia en haar moeder Annys op dat moment weten we nog niet dat Annys een gravin is en een lid van het verbond . Later in het Verhaal word er steeds meer duidelijk over wat het verbond inhoudt en welke rol de moeder van Fulia hierin heeft gespeeld . Ook leren we steeds meer over de Mirrax de gezworen vijand van het verbond . Fulia leert steeds meer over waar ze vandaan komt en welke rol zij kan gaan vervullen om misschien het verbond weer samen te gaan brengen .

Het boek is op een manier geschreven dat je als lezer jezelf totaal kan verliezen in de fantasie wereld die Joost heeft geschapen . De een vind het misschien wat teveel omschreven maar ik vind dat juist oog voor detail en juist door deze goede omschrijvingen werd de wereld zo echt . Ik denk dat het een kwestie van smaak is of je daar wel of niet van houdt maar schrijf technische is het gewoon precies goed . Op de manier waarop Joost verteld over het verbond en de Historie hiervan kun je merken dat hij zich hier goed in heeft verdiept en niet zomaar iets op papier heeft gezet . Het boek eindigt met een open einde wat logisch is omdat er ook Fulia deel 2 is en daar ga ik nu dus maar snel in beginnen want ik ben reuze benieuwd hoe het verhaal gaat aflopen .

Heel veel liefs , Melanie

Wil je nog meer lezen over Joost Uitdehaag en zijn boeken dan kun je dat hier doen: Deel 1 Deel 2 – Recensie 2 – Interview  

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

29 reacties

 1. Mama Isidore schreef:

  Wat klinkt dat spannend! Zelf ben ik meer van de persoonlijke ontwikkeling boeken. Ik zou bijna van genre veranderen 🙂

 2. Manon schreef:

  Mocht je van deze genre houden (fantasie?) dan lijkt het me een leuk boek. Ik zelf ben meer van de fictie….

 3. Rory schreef:

  Wat ontzettend goed en positief hoe je dit beschrijft: “want ik had nog een aantal boeken die ik eerst uit mocht lezen”. Ik doel op het woordje ‘mocht’. Ik heb zelf de neiging om bij dit soort opmerkingen ‘moet’ te zeggen. Maar het is natuurlijk een voorrecht dat je zoveel mooie boeken mág lezen. Heel goed, daar leer ik ook weer van.

  • Bookstamel schreef:

   Aah wat tof dat je dat zegt. Ja ik lees heel vaak ik moet en dat vind ik zo lastig. Want het is een voorrecht dat de auteurs en uitgevers mij hun boeken laten lezen zodat ik er van mag genieten. Tuurlijk het ene boek is meer je smaak als het andere en als je ziek bent geweest kun je een flinke inhaal slag moeten maken. Maar he je krijgt er wel super veel leuke boeken voor terug

 4. Skincarebynaomi schreef:

  Klinkt aan de ene kant erg aantrekkelijk om te lezen, maar ik hou vaak niet zo van fantasie boeken. Geef mij maar een boek die echt kan gebeuren, maar daar heb je ook al vele van gereviewew!

 5. Jessie | Business Blog School schreef:

  Dit wakkert bij mij mijn behoefte aan fictie aan. Ik lees de laatste jaren vooral business boeken maar het is zo heerlijk om weg te duiken in de wereld van een goed boek!

 6. Melissa schreef:

  Leuk om te lezen dat je ondanks zoveel leest je nieuwe pareltjes ontdekt

 7. lodi schreef:

  Ondertussen weet ik dat jij graag fantasy boeken lest, ik ben meer van de roman en trillers, hierdoor ken ik deze schrijver niet. Goed om te lezen dat we in Nederland toch ook zo veel goede auteurs hebben.

  • Bookstamel schreef:

   Romans en Thrillers vind ik ook erg tof! Komende maanden komen daar wat meer recensies van aan. Vandaag zoiezo een roman , de 24ste een thriller en dan ga ik de nieuwste van Karin Slaughter lezen zodra die uit is. En van Rob Bakker nog een roman , onder de sterren van Montpillier komt er ook aan een super goede roman. Dus de komende maand op meer thrillers en romans ( Op de blogs na die ik overzet van me oude na me nieuwe blog dat zijn er nog 67 pfff er lijkt geen eind aan te komen hihi )

 8. Nicole Orriëns schreef:

  Fijn dat je meteen door kunt met het volgende deel! Heerlijk als een boek zo goed uitpakt.

  • Bookstamel schreef:

   Ik wacht ook altijd het liefst tot de hele serie uit is want dan kan ik in een ruk doorlezen. Maar soms kan ik gewoon niet wachten en begin ik stiekem aan deel 1

   • Nicole Orriëns schreef:

    Dat snap ik best. Dat heb ik met Koreaanse drama’s. Het liefst kijk ik drama’s die al ‘completed’ zijn maar soms kan ik niet wachten en dan zit ik dus met cliffhangers…

 9. Felice Veenman schreef:

  ik vind het leuk om t elezen hoe enthousiast jij bent over dit genre, krijg haast zin het toch nog maar eens te proberen…

  • Bookstamel schreef:

   Ik vind Fantasie idd echt heerlijk om te lezen omdat je er lekker bij weg kunt dromen. Maar ik lees eigenlijk echt van alles ook romans thrillers en van die zelfhulp boeken. Alleen afgelopen tijd wel heel veel fantasie achter elkaar idd hihi

 10. Mariëlle schreef:

  Lekker is dat he als een boek lekker weg leest. Op naar het volgende deel dan maar en dan lezen we ook graag weer je review!

 11. Sylvia schreef:

  Ik vind het kna0 dat je zoveel kan lezen. Vroeger, toen ik meer tijd had? Toen las ik veel..En toendertijd voor school, ik vo d lezen fijn. Nu doe ik het alleen op vakantie, of, als ik ziek thuis lig.

 12. Sandra schreef:

  Ik lees niet zo veel en verkies eigenlijk non-fictie.

 13. Diamondpages schreef:

  Ooooo mel! Leuke recensie

 14. Gabrielle schreef:

  Fantasie vind ik heerlijk in boeken, deze lijkt mij dan ook geweldig. Ik vind het goed dat je positief kunt blijven na het lezen van zoveel boeken 😉

 15. Dit boek zou niks voor mij zijn, omdat ik niet echt van fantasieboeken houd. Wel van fantasiefilms trouwens. Maar wat fijn dat jij het een mooi boek vond! 🙂 Ik ben dan meer van de cliche chicklits.

 1. 2 januari 2020

  […] lezen over Joost Uitdehaag en zijn boeken dan kun je dat hier doen: Deel 1 – Deel 2 –Recensie 1 –  Recensie 2 Heb je nu interesse gekregen in de boeken van Joost Uitdehaag dan kun je ze […]

 2. 18 maart 2020

  […] lezen over Joost Uitdehaag en zijn boeken dan kun je dat hier doen: Deel 1 – Deel 2 –Recensie 1 –  Recensie 2 Heb je nu interesse gekregen in de boeken van Joost Uitdehaag dan kun je ze […]

 3. 9 september 2020

  […] meer lezen over Joost Uitdehaag en zijn boeken dan kun je dat hier doen: Deel 2 –Recensie 1 –  Recensie 2 – Interview  Heb je nu interesse gekregen in de […]

 4. 28 februari 2021

  […] Joost Uitdehaag en zijn boeken dan kun je dat hier doen: Deel 1 – Deel 2 –Recensie 1 – Interview […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge