Interview met: Miranda Peters

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Het is weer die tijd van de maand. Ik mocht een Interview met Miranda Peters doen. Miranda Peters kun je o,a kennen van haar Gaia Trilogie. Miranda Peters schrijft voor de young adult onder ons. Dit doet ze al lange tijd met heel veel liefde en plezier. In dit Interview met Miranda Peters lezen we o.a wat we in de toekomst nog allemaal van Miranda Peters kunnen verwachten. 

53121500_249375372677213_339005784467701760_n.jpg

Interview met Miranda Peters

Laten we beginnen met de Gaia serie . In je voorstelblog hebben we al een beetje kunnen lezen waar de inspiratie van boek 1 vandaan kwam . Maar waar haalde je de rest van de inspiratie vandaan ?
Inspiratie vind ik echt overal. Een gesprek tussen tieners in de trein of in een lunchroom, series op tv (vooral Vampire Diaries, Originals, Teen Wolf en Once Upon a Time) of uit andere boeken. Zelfs tijdens een actiefilm kan ik nog weleens denken: hé, dat is een goede dialoog, die ga ik gebruiken. Soms haal ik inspiratie uit het doen en laten van mijn eigen kinderen. Maar ook op non-verbaal gebied. Twee oude mensen die arm in arm door de straat lopen, een vader en dochter die samen de hond uitlaten en
in de kroeg zie ik ook veel verhalen door elkaar. Als je bedenkt dat iedereen een verhaal heeft, dan wordt de wereld om je heen opeens een stuk interessanter.

Het laatste boek van de Gaia serie is afgelopen maand uitgekomen vond je het moeilijk om de serie af te ronden ?
Aan de ene kant wel, aan de andere kant niet. Na vijf jaar is het ook wel eens leuk om te praten over andere, nieuwe personages. Ik ben van Siem, Hester en hun vrienden en familie gaan houden en in mijn hoofd zullen ze altijd doorleven, maar nu ik bezig ben met nieuwe projecten, gaat het echt weer kriebelen. Die personages willen ook hun verhaal vertellen en ik ben er klaar voor om ze die kans te geven.

Je houdt van het fantasy genre . Zou je toch ook wel eens een boek in een ander genre willen schrijven ?
Ik zou dolgraag nog eens een feelgood willen schrijven. Een geraamte hiervoor ligt al klaar. En in de zomer van 2018 heb ik de schrijfwedstrijd van &C gewonnen: de fijne foute zomer schrijfwedstrijd. Samen met een stuk of wat andere schrijvers stond ik met mijn verhaal ‘La Dolce Vita’ in de pocket die bij de &C van augustus werd weggegeven en naar alle abonnees werd gestuurd. Dit was beslist geen YA, maar meer bouquet-reeks-achtig haha.

Wat kunnen we in de toekomst nog allemaal verwachten van Miranda Peters ?
Op dit moment ben ik bezig met een nieuwe serie: De Ademdief. Het gaat over een zeventienjarig meisje, Thalia, dat adem kan stelen van anderen, maar ook adem kan géven om levens te redden. Op twaalfjarige leeftijd worden haar ouders door de Jagers (jongemannen die op haar ‘soort’ jagen) vermoord en is ze sindsdien met haar 8 jaar jongere zusje Livia op de vlucht. De Jagers zijn ervan overtuigd dat ze vervloekt zijn (ze worden niet ouder dan negentien). De enige manier om de vloek te verbreken is alle magie laten verdwijnen door alle Ademdieven te doden. Quinn is zo’n Jager, maar
wanneer hij Thalia ontmoet en ze elkaar het leven sparen, weten ze allebei niet meer zo zeker wat waar is en wat niet. Als de liefde tussen hen opbloeit, rijst echter nog steeds de vraag: zal hij haar doden om zijn eigen volk een toekomst te geven, of spaart hij haar opnieuw en haar volk, waarmee hij zijn eigen volk verraadt?
Naast De Ademdief ben ik ook nog bezig met een andere YA-serie: Het Oogstboek. Het is een high fantasy verhaal over een meisje dat gedwongen wordt te trouwen met een man die ze niet kent, in een land dat ze niet kent en met mensen om zich heen die ze niet kent. Sterker nog: ze heeft in haar hele leven nog nooit een man van dichtbij ontmoet en ze zit er ook niet op te wachten! Voor Cerise en vele andere zeventienjarigen in Terrania is het echter belangrijk dat op die manier de balans wordt bewaard tussen Novymir en Irinia. Verraders, weigeraars en weglopers worden dan ook streng gestraft in een
wereld die in sommige opzichten nog middeleeuws lijkt, maar dat niet is. Het wel of niet hebben van magie speelt een belangrijke rol voor Cerises toekomst, en dat van haar vriendinnen. Zal het haar lukken om trouw te blijven aan zichzelf of zwicht ze voor de druk van de maatschappij? En wat als je de liefde van je leven tegenkomt, maar diegene al voorbestemd is voor iemand anders? En dan wil ik dus ook nog die feelgood schrijven én ik hoop met een kort verhaal in een bundel te verschijnen dit jaar, maar daarover mag ik nog niets loslaten. Hm… hoe ga ik dat in vredesnaam doen? Er zitten nu al te weinig uren in een dag .

Is er iets wat je op schrijfgebied nog heel erg graag zou willen bereiken ?
Ik wil nog veeeeeeel meer boeken schrijven en mezelf constant verbeteren. Maar ik zou nóg liever willen dat een boek van mij wordt verfilmd! Dat is echt mijn ultieme droom.

Je hebt een eigen vestiging van de Bruna samen met je man wat is nou bij jullie het best
verkochte boek ?
Op dit moment is dat de Zeven Zussen serie van Lucinda Riley. Die boeken gaan echt als
warme broodjes over de toonbank. Daarnaast doen thrillers het bij ons altijd goed. Vooral Suzanne Vermeer, Linda van Rijn, Karen Slaughter en Nicci French. Qua YA gaan helaas vooral de uit het Engels vertaalde bekende boeken goed. Ik heb een stuk boekenkast ingericht met boeken ‘van eigen bodem’, maar die boeken lopen lang niet zo hard.

En hoe zijn jullie eigenlijk op het idee gekomen om een eigen filiaal van de Bruna te gaan runnen ?
Dat was mijn man, want ik moest toen nog afstuderen en wilde het toerisme in. Zijn broer had al een kleine boekhandel en in 2004 zijn ze een samenwerking gestart. Ze zijn naar vijf Bruna’s gegaan, maar sinds een paar jaar uit elkaar en nu runnen mijn man en ik de boekwinkel in Hardenberg samen.

Je hebt een super druk leven waar we alles over kunnen lezen in het voorstelrondje . Heb je dan eigenlijk nog wel de tijd om zelf een boek te lezen ?
Nauwelijks. Helaas. Dus zorg ik dat áls ik lees, dat ik boeken kies waar ik op dat moment
echt zin in heb. Maar meestal als ik moet kiezen tussen lezen en schrijven, wint schrijven. Omdat ik daar echt mijn ziel en zaligheid in kan leggen en er volledig door ontspan.

Waar schrijf je het liefst aan je boeken ?
Aan de keukentafel, met mijn laptop, en een koptelefoon op mijn hoofd. Lekker gezellig
voor de rest van het gezin haha.

Je boeken worden uitgeven door Dutch Venture Publishing. Hoe ben je daar terecht
gekomen ? Jen (Minkman) kwam een keer naar onze winkel om haar brochure te promoten. Ze was toen net met haar eigen uitgeverij gestart. Ik had net deel 1 en 2 van de Gaia-trilogie in eigen beheer uitgegeven, maar ik had nog bijna geen netwerk. Ze heeft beide boeken van mij gekregen en gelezen, en me alvast wat tips en tricks gegeven. In april 2017 heb ik het grotendeel herschreven ‘Hart van Glas’ naar haar toegestuurd en daar is een mooie samenwerking uit ontstaan. Ik ben heel blij met Dutch Venture Publishing als uitgever, want Jen is enthousiast en gemotiveerd en ze doet echt haar best voor de auteurs in haar fonds.

Wat is je grootste droom buiten het schrijven om ?
Een reis van Noord naar Zuid en van West naar Oost door Amerika en Canada maken.
Maar als ik zie hoeveel dat kost, zal dat altijd wel een droom blijven. *zucht*

Welk boek kan je iedereen aanraden om eens te lezen ?
‘Finding it’ van Cora Carmack. Geen YA, maar NA. Ik vind niet al haar boeken goed, maar
deze vond ik geweldig! En o ja, ik ben ook supersupersuperfan van Sarah J. Maas. De
Glazen Troon-serie raad ik iedereen aan! (Die vind ik beter dan de ‘Hof van Doorns en
Rozen’-serie.

Je hebt 2 dochtertjes houden die ook van lezen ( of voorgelezen worden )
Ik las ze altijd voor, bijna iedere avond. Vooral prentenboeken, Tip de Muis en sprookjes.
De oudste is nu bijna elf en houdt niet van lezen. Als ze al leest, leest ze het liefst boeken
in de trant van ‘Hoe overleef ik…’, maar dat doet ze voornamelijk op school tijdens het
verplichte stillezen. De jongste daarentegen verslíndt boeken, net als ik vroeger. Net acht
jaar oud en ze heeft de hele ‘Dagboek van een muts’ en ‘Leven van een loser’ serie al uit.
Als ze geen boek heeft om voor het slapengaan te lezen, raakt ze zo’n beetje in paniek
haha. Echt bizar hoe groot het verschil tussen zusjes kan zijn op dat gebied. Wat dat
betreft lijkt de jongste op mij en de oudste op haar vader.

Wat zou voor jou een perfecte Fantasie wereld zijn om in te leven ?
Oei, dat vind ik moeilijk. Ik vind het leven dat ik leef al mooi genoeg. Meestal schuilen er in een fantasiewereld ook gevaren die we in deze wereld niet kennen. En hoewel ik mijn
personages regelmatig blootstel aan allerlei soorten gevaar en ze als helden neerzet, wil ik dat niet voor mezelf en mijn gezin. Maar als ik dan toch moet kiezen, kies ik voor de
wereld van Harry Potter, omdat er dan een kans is dat mijn kinderen ook naar Hogwarts
mogen. De oudste wordt immers binnenkort elf… je weet maar nooit.

En welke super power zou jezelf graag willen bezitten ?
Ik zou graag de gave van Thalia willen hebben in De Ademdief, of van Yrene in De Glazen Troonserie. Het lijkt me fantastisch om mensen te kunnen genezen met magie. En anders zou ik graag onzichtbaar kunnen zijn. Geweldig toch om alles te zien en horen zonder dat iemand jou ziet?

Wat zou je doen met een miljoen ?
Ha, dat is een makkie. Dan ga ik die reis maken door Amerika en Canada! En flink
shoppen, want ik vind dat ik veel te weinig kleren in mijn kast heb. Boeken mag ik van
mezelf eerst niet meer kopen, want ik heb er teveel die nog ongelezen in mijn kast staan
helaas.

En dan hebben we nog wat keuze vragen voor de fun 🙂
Papierenboek of e-boek ?
Papieren boek, omdat ik dan beter kan zien hoeveel bladzijden ik nog kan lezen, maar ook omdat ik geen e-reader heb, en op mijn telefoon lezen vind ik vermoeiend en veroorzaakt vaak hoofdpijn.

Young adult of Roman ?
Dan kies ik toch Young Adult. Uiteindelijk kom ik daar altijd op terug. Maar niet met hele
jonge personages. Het liefst met een hoofdpersoon van zestien jaar of ouder.

Schrijven of lezen ?
Schrijven.

Ontbijt of avond eten ?
Avondeten. Ik ben een sucker for pasta, sushi en burrito’s.

Buiten in de natuur of knus binnen op de bank ?
Knus binnen op de bank. Ik neem mezelf iedere keer voor om meer de natuur in te gaan,
maar ik doe het nooit. Ik ben te lui. Maar als ik sport, beul ik mezelf liever af totdat ik naar adem happend op de grond lig haha. Ik ben dus lui én fanatiek. Da’s best een aparte
combinatie.

Wandelen of Fietsen ?
Fietsen. Gaat sneller haha. Ik ben gek op snelheid. Geef mij een kart en ik scheur weg op
de kartbaan.

Zelf koken of uit eten gaan ?
Hm. Moeilijk. Ik kook graag (wanneer ik niet in mijn schrijfbubbel zit). Maar ik denk dat ik toch kies voor uit eten gaan. Ik hou van de sfeer in restaurants, van gezelligheid. Of dat nou met vriendinnen is, of met man en/of kinderen, dat maakt niet uit. En om me heen zijn er talloze mensen met een verhaal, dus hé, dan ben ik precies op de goede plek haha!

Super bedankt Miranda voor deze leuke antwoorden 🙂 we spreken elkaar vast snel weer . En tot die tijd ga ik heerlijk genieten van deel 2 en 3 van de Gaia serie die nog klaar liggen in me boeken kamer om te gaan lezen .

Liefs , Melanie

Ben je naar het lezen van dit Interview met Miranda Peters benieuwd geworden naar Miranda lees dan ook eens de andere blogs met haar. Deel 1 Deel 2– Recensie – De boeken van Miranda Peters kun je hier kopen.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nicole Orriëns
5 jaren geleden

Leuk om te lezen waar een schrijfster haar inspiratie uithaalt. Daar ben ik altijd benieuwd naar!

Stefaan De Winter
5 jaren geleden

leuk om een schrijfster aan het woord te laten op je blog! zo maken we kennis met de persoon achter succesverhalen

Daphne - verdraaidmooi
5 jaren geleden

Wat leuk om meer te weten te komen over de schrijfster zelf!

Skincarebynaomi
5 jaren geleden

Ik vind zulke artikelen altijd erg leuk om te lezen. Ze zijn zo lekker echt! Leuk om kennis te maken met deze schrijfster

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Skincarebynaomi

Wat fijn dat je dat zegt want dat is precies de bedoeling van mijn blogs !

Janet
4 jaren geleden

Wederom leuk om te lezen.. vooral leuk om te lezen waar je je inspiratie uithaalt. Ik ben benieuwd naar de Ademdief, dat klinkt ook erg interessant.

Bbb
Bbb
4 jaren geleden

Leuk interview om te lezen! Wat lijkt het me een mooie passie om boeken te schrijven. Liefs.

Xarifa
4 jaren geleden

Wat grappig dat ze zelfs uit tv serie’s inspiratie haalt!

Karin
4 jaren geleden

wat leuk om op zo een manier kennis te maken met een schrijver. ik ben trouwens benieuwd naar haar nieuwe serie, klinkt goed 🙂

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Karin

Ja ik ben ook zeer benieuwd en geduld is niet mijn beste eigenschap;)

trackback

[…] je meer lezen over Miranda Peters dan kun je dat hier doen Deel 2 – Recensie – Interview De boeken van Miranda Peters kun je hier […]

trackback

[…] je meer lezen over Miranda Peters dan kun je dat hier doen Deel 1 – Recensie – Interview De boeken van Miranda Peters kun je hier […]

trackback

[…] je meer lezen over Miranda Peters dan kun je dat hier doen Deel 1 – Deel 2– Interview De boeken van Miranda Peters kun je hier […]

13
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x