Recensie: De afval Puzzel

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Afvallen tja dat is iets wat ik echt zou moeten doen 🙂 Jaren lang was ik eerder te dun dan te dik. Maar langzaam aan veranderde dat en werd ik Te dik. Dit had natuurlijk allerlei oorzaken zoals niet meer actief in de horeca kunnen werken, Stoppen met roken, me vader die plotseling overleed etc. Maar nu ben ik op een punt dat ik denk he nu moet het roer echt weer om we gaan ervoor. Maar je lichaam is dan al zo gewend aan het eten dat het veel lastiger is om kilo’s kwijt te raken dan om kilo’s aan te komen. En toen zag ik de afvalpuzzel uitgegeven door Maven publishing en dacht ik dat lijkt me nou echt een super goed boek!

de afvalpuzzel.jpg

Titel: De Afval Puzzel Auteur: Martijn Bond Uitgever: Maven Publishing Aantal sterren: 4 Je kunt de afvalpuzzel hier kopen.

Afvallen wordt vaak gepresenteerd als een eenvoudige taak: minder eten en meer bewegen. Maar in de praktijk is het niet zo eenvoudig. Veel mensen lukt het niet om gewicht te verliezen en als het wel lukt, dan jojoën ze vaak weer terug naar hun oude gewicht (of worden zelfs zwaarder). Maar wat als je nieuwe wetenschappelijke inzichten over voeding combineert met de psychologie van afvallen, en dat giet in een praktisch plan dat wél vol te houden is? Dat is precies wat dit boek doet.Psycholoog en afvalexpert Martijn Bond introduceert een baanbrekende manier waarmee je leert hoe je jouw gewicht blijvend kunt veranderen. Je maakt een persoonlijk plan om om te gaan met de grootste (af)valkuilen, krijgt essentiële inzichten over wat gezonde voeding is en je gaat aan de slag om concrete veranderingen aan te brengen in jouw voedings- en leefpatroon. Want uiteindelijk is dat waar De afvalpuzzel om draait: zelf een volhoudbaar gezonder leven creëren. Psycholoog Martijn Bond studeerde toegepaste cognitieve psychologie aan de Universiteit Leiden en klinische psychologie aan de UvA. Hij behandelt al jarenlang mensen met eetstoornissen en obesitas (in de specialistische GGZ).
Hij is geen dieetgoeroe die een eigen lifestyle predikt, maar hij weet wat in de praktijk werkt. En dat is niet one size fits all, maar een unieke, individuele aanpak.

Dit vind ik van het boek.

De afval puzzel valt op omdat het anders is dan de meeste boeken die je kent over afvallen. Je maakt namelijk door het lezen van de verschillende puzzelstukjes je eigen puzzel compleet. Bij elk puzzelstukje staat ook weer vermeld met welk puzzelstukje je het beste verder kunt gaan en om welke reden (je hebt dus meerdere opties die allemaal weer naar een ander puzzel stukje leiden) Ik vind dat ook gelijk het prettige aan dit boek je kunt je eigen keuzes maken. Maar word daarbij wel geadviseerd.  Je krijgt dus geen hapklaar dieet met een lijst aan wat je wel en niet moet eten. Er word juist dieper ingegaan op waar je problemen vandaan komen en hoe je de gedachten om kunt buigen naar andere waardoor je langzaam aan kunt gaan afvallen. Doordat je zelf kunt bepalen wat voor jou werkt en vol te houden is kan iedereen met dit boek bereiken wat die wil.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Manon
5 jaren geleden

Dit lijkt me een goed boek. Afvallen is namelijk ook een mentaal iets.

Mandy
Mandy
4 jaren geleden

Lijkt me een goed boek! Ik was 1,5 jaar geleden ook 30 kilo afgevallen en weer 40 kg aangekomen, ben nu op mn zwaarste gewicht ooit..

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x