Vraag het bookstamel : Hoe vaak en hoe lang lees?

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het tijd om antwoord te geven op een lezers vraag. Zo werd er vaak gevraagd Hoe vaak en hoe lang ik lees. Maar bijv ook naar mijn favoriete boek, Lievelings genre en zo kan ik nog wel even door gaan. Welke vraag ik vandaag beantwoord dat lees je hieronder.

bookstamel

Wil jij ook een lees challenge starten kijk dan eens op Hebban

Hoe vaak en hoe lang lees je? 

Deze vraag werd door een groot aantal lezers gesteld. Nou vind ik deze echt heel erg lastig om te beantwoorden. Want hoeveel ik lees dat is van zoveel verschillende factoren afhankelijk. Daardoor wisselt de hoeveelheid boeken die ik lees heel erg en ook de tijd op een dag dat ik lees. 

Op slechte dagen

Dagen waarop ik veel pijn heb en erg moe ben lees ik best veel. Die dagen spendeer ik namelijk vooral in mijn bed, Onder de warmte bank of in een goed heet bad. Allemaal plekken waar ik graag lees. Al ben ik natuurlijk best wel eens bang dat ik mijn boek in bad laat vallen. Want ik wil nog wel eens de kracht in mijn hand verliezen. Maar goed op deze dagen lees ik soms meer als 8 uur per dag. Dus soms wel eens 2 boeken. Maar er zijn ook slechte dagen waarop ik geestelijk niet zo lekker in mijn vel zit. Op dit soort dagen kan ik me totaal niet concentreren en ben ik al blij als ik 8 bladzijdes kan lezen.

Op goede dagen

Dagen waarop ik me super fit voel en geen pijn heb. Die dagen lees ik dus eigenlijk helemaal niet. Dat zijn namelijk de dagen waarop ik er lekker op uit wil trekken. De natuur in boodschappen doen. Of gewoon uren in de keuken besteden. Heerlijk koken en van alles bakken. Dit doe ik dan in de vriezer voor de dagen dat het minder gaat. Op deze dagen lees ik meestal even voor het slapen gaan max 30 minuten. 

De gemiddelde dagen

Dagen waarop ik me niet goed en niet slecht voel. Op deze dagen lees ik meestal een half boek per dag. Ik begin de dag eigenlijk bijna altijd in bad waar ik een uurtje lees. S’avonds ga ik meestal vroeg naar bed. Dan lees ik ook nog wat al vorens ik een tv show of serie ga kijken. Daarna kijk ik meestal wat t.v en voor ik ga slapen lees ik nog een half uurtje. In totaal lees op op zo’n dag dus ongeveer 2-3 uurtjes! Mijn boeken challenge zet ik meestal op 100 boeken per jaar.  Dit heb ik tot nu toe elk jaar gehaald. Maar haal ik het niet dan is dat ook geen enkel probleem want lezen doe ik toch vooral voor de ontspanning. 

Hoe vaak en hoeveel lees jij per week?

Een aantal boeken die ik onlangs gelezen heb zijn Ash Princess, De huisarts en Fulia

Liefs, Melanie

 

 

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Manon
4 jaren geleden

Ik vroeg het me ook af idd! Ik lees zelf niet zo heel veel meer, behalve info die ik verwerk in mijn blogs. Nu op vakantie lees ik wel een boek, en dan lees ik vooral als ik in bad zit.

Laura | I scream beauty
4 jaren geleden

Heerlijk om zoveel te lezen lijkt me. Ik lees vooral op vakantie.

Mandy
4 jaren geleden

Echt fijn dat je zoveel leest! Ik lees vooral als ik op vakantie ben en als ik lang moet wachten bij een klant

henk
4 jaren geleden

lees je eigenlijk alleen papieren boeken of lees je ook via een e-reader?

Joost Poppinga
4 jaren geleden

Ik lees alleen nog maar op vakantie! Na het ontbijt op zo’n bedje! Is voor mij het toppunt van relaxen.

Melissa
4 jaren geleden

Ik lees eigenlijk nooit. Mijn vriend leest denk wel elke dag 2 uur

Rory
4 jaren geleden

Ik lees steeds vaker en langer nu ons dochtertje ouder word. Al moet ik eerlijk bekennen dat het met name op vakantie is. En ook iedere avond voor het slapen gaan probeer ik een paar bladzijden te lezen. Heerlijk! Daar kan ik echt naar uit kijken.

Wendy Schuchmann
4 jaren geleden

Buiten in de zon lezen is echt fijn. Meestal lees ik gewoon thuis op de bank (ik heb geen balkon of tuin), maar op het strand lezen vind ik prettiger.

MC Kleuver
4 jaren geleden

Voor lezen maak ik echt veel te weinig tijd. De laatste weken ben ik ook echt druk. Het liefste lees ik op zondagochtend in bed. Heerlijke tijd om even te verdiepen in een fantasywereld.

9
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x