Recensie: Orangeboy van Patrice Lawrence

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het weer tijd voor een recensie. Dit keer niet van Nederlandstalige bodem maar een vertaald boek. Ik mag namelijk mee doen aan de secret bookclub for booklovers van Imagine Ya Books. En dat vind ik echt super tof! Want Imagine is een super leuke nieuwe uitgeverij met hele toffe boeken. Het eerste boek wat ik namens Imagine Young Adult mocht lezen is Orangeboy van Patrice Lawrence en over dit boek gaan we het vandaag in mijn recensie hebben.

orangeboy

Benieuwd geworden naar Orangeboy dan kun je het boek hier kopen. 

Gangster of Nerd?

Auteur: Patrice Lawrence Titel: Orangeboy Uitgever: Imagine Young Adult  Aantal sterren: 3

Dit lees je op de achterkant van het boek:

Niet cool genoeg, niet slim genoeg, niet street boy genoeg om op te vallen.
Ik was de jongen waar mensen dwars doorheen keken. Maar nu niet meer. Niet sinds Mr. Orange.

De 16-jarige Marlon heeft zijn moeder beloofd dat hij nooit het gangsterleven in zal gaan, zoals zijn grote broer Andre. Tot nu toe lukte dat makkelijk, maar nadat een afspraakje eindigt in een tragische gebeurtenis heeft Marlon het gevoel dat ze achter hem aan zitten. Ze zijn op zoek naar de mysterieuze Mr. Orange en willen Marlon gebruiken om hem te vinden. Marlon heeft geen keuze: kan hij worden wie hij nooit wilde zijn, om de mensen om hem heen te beschermen?

Dit vind ik er van:

Orangeboy is een boek waar je van moet houden. Het is een Young Adult maar ik denk zeker niet voor elke young adult weggelegd. Het boek heeft namelijk een hoog gangster / Straattaal gehalte en de bijnamen vliegen je om de oren. Is het dan een slecht verhaal? Nee! Dat zeer zeker niet. Het verhaal is goed opgebouwd we maken namelijk in het begin kennis met Marlon die een beetje een nerd is. Daarna komt hij dus in aanraking met Gangsters maar waarom en hoe dat is allemaal nog een beetje vaag. Al snel krijgen we wel door dat de broer van Marlon een rol speelt in het verhaal maar welke rol. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op maar de rode draad in het verhaal blijft een beetje vaag. Maar dan komt het einde pats boem en klaar. Ik vond het wel een goed einde maar het was opeens daar zeg maar. Ik hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel.

Al met al is het dus een leuk boek om te lezen omdat het vlot doorleest en ik er persoonlijk wel van hou 🙂 Maar niet een boek wat heel lang nog zal blijven hangen en waarvan ik roep yes nog een keer! Daarom krijgt het gewoon een lekkere voldoende van drie sterren.

Heel veel liefs, Melanie

Imagine bracht ook de gewist serie uit. Mijn recensie van het eerste deel in deze serie kun je hier lezen.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mandy
Mandy
5 jaren geleden

Leuke recensie! De cover is mooi en het boek spreekt mij wel aan

henk
5 jaren geleden

eerlijke recensie. niet een boek dat ik op mijn verlanglijst zou zetten;-)

Stefaan De Winter
5 jaren geleden

tof dat je zo eerlijk bent in je beschrijving!

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x