Recensie: Kimoh’ra van Dianne Arentsen

Hallo lieve lezers van bookstamel ,

De afgelopen tijd heb ik iets met dikke boeken waarom weet ik niet . Maar ik lees opeens erg veel dikke boeken. Misschien wel om dat ik dan lekker lang van een verhaal kan gaan genieten. Nu ik met me hand zit zijn die dikke boeken alleen niet zo handig met vasthouden.

Het boek waar we het vandaag over gaan hebben is deel 2 in het patroon van Dianne Arentsen.

Kimoh'ra.jpg

Een heerlijk fantasierijk verhaal . 

Titel: Kimoh’ra Auteur: Dianne Arentsen Uitgever: Zilverbron  Aantal pagina’s:  420 Aantal sterren: 5/5

Wat als de wereld die je kent langzaam uit elkaar valt? Als er nergens meer een plek is om te schuilen? Als elke hoop je wordt ontnomen?
Kimoh’ra’s dagen bestaan uit het organiseren van feesten in een door oorlog geteisterde wereld. Ze geniet met volle teugen van drank, muziek en heerlijk eten. Als een van haar feesten omslaat in een nachtmerrie verandert alles. Hoe graag ze het ook wil, geweld kan ze niet langer meer uit de weg gaan.
Ondertussen zint Ithana op wraak. Farzu heeft haar verraden, hij heeft haar alles ontnomen en ze is van plan hem met gelijke munt terug te betalen. Met een aantal nieuwverworven bondgenoten gaat ze hem achterna, maar wat ze aantreft is niet wat ze had verwacht.
Ook Mordis heeft niet stilgezeten. Zijn leger groeit in omvang en hij heeft een monsterlijk wezen gecreëerd. Een kraker, die alles vernietigt wat op zijn pad komt. Kan Sondar nog aan Mordis’ ijzeren greep ontsnappen?

Wat ik van het boek vindt : 

Laten we beginnen met de cover want die vind ik echt prachtig . De covers worden ontworpen door dezelfde persoon en daarom sluit deze cover goed aan op de cover van deel 1 . Aan de Titel kunnen we al zijn dat dit boek niet om Ithana zal draaien maar om Kimoh’ra . Stiekem ben ik een beetje verliefd op de boeken van Dianne Arentsen omdat de personages zo ontzettend goed in elkaar zitten . Neem nou Leffin die vind ik echt helemaal geweldig . Leffin is namelijk een beetje verstoten door de andere wevers . Hij is een beetje de bad guy maar toch merk je dat er meer achter hem schuilgaat . Hij is echt mijn favoriete personage in dit boek .

Maar goed laten we terug gaan naar het verhaal. In Ithana maakte we al kennis met Ithana en sky die in dit deel ook weer terug komen . Ithana komt er achter dat sky nog leeft . Daarnaast leert ze ook steeds beter omgaan met haar krachten en ontdekt ze steeds meer wat ze er mee kan doen . Daarnaast maken we in dit boek dus kennis met Kimoh’ra . In het boeken leren we dat Kimoh’ra een wever blijkt te zijn. Wil je meer weten over de wevers en wat hun kleuren betekenen lees dan eens deze pagina op de website van Dianne Arentsen. De groep van Kimoh’ra en de groep van Ithana komen samen in dit deel in hun gezamenlijke doel om Mordis te verslaan . Natuurlijk wil ik niet teveel verklappen op wat voor manier ze samen komen en wat er verder allemaal gaat gebeuren . Daarvoor moet je denk ik lekker zelf het boek gaan lezen .

Het enige wat ik dan nog kan zeggen is dat dit boek zo goed in elkaar zit . De verschillende werelden , rassen etc zijn allemaal zo goed uitgewerkt dat je jezelf echt helemaal kan inleven in het verhaal . Doordat de personages ook zo goed zijn neergezet kun je heel goed met hun bonden. Daarom krijgt dit boek een dikke dikke 10 voor mij en ga ik snel verder in deel 3

Heel veel liefs, Melanie

Wil je meer lezen over Dianne Arentsen lees dan hier het blog waarin ik haar voorstel en hier de blog waarin ik haar interview.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x