Van eigen bodem: Joost Uitdehaag 2

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Hoe waren jou paasdagen? Dit jaar heb ik zelf niet zoveel gedaan. Normaal ga ik altijd naar Paaspop maar dat was dit jaar niet te doen lichamelijk. De brunch bij me moeder ging ook niet door. Dus heb ik dit weekend heerlijk thuis op de bank besteed. Lekker een boekje gelezen en gegourmet met zoonlief. Een van de boeken die ik las was Fulia van Joost Uitdehaag.

Joost Uitdehaag

Vorige week konden jullie natuurlijk al kennis maken met Joost Uitdehaag. Heb je dit voorstelblog nou gemist dan kun je die hier terug lezen.

Dat gezegd hebbende is het tijd om echt wat dieper in te gaan op de boeken van Joost Uitdehaag. Joost schreef namelijk een tweeluik genaamd Fulia. Dit tweeluik valt in het fantasie genre. Vandaag neem ik je mee naar het eerste deel in dit tweeluik/

Fulia – Scherven van het verbond.

Het verbond dat alle landen samenbind is uiteengevallen. De mirrax dwalen moordend rond en hebben al talloze burchten en nederzettingen vernield. In de uithoeken van de Landen wacht een grote stroom vluchtelingen gelaten op de ondergang. Ook Annys, de gravin van Gander, vlucht. Zij wordt samen met haar pasgeboren dochter Fulia opgenomen in het dorp Sayleche en leidt daar jarenlang een onopvallend bestaan. Fulia weet weinig van de geschiedenis van haar moeder. Dat verandert wanneer ze een ridder ontmoet die haar de legende vertelt van een vergeten lid van het Verbond, het verborgen Fort Agiana. Wanneer Fulia het dorp moet verlaten, begeleidt de ridder haar naar het klooster van Nivantes. Daar wordt duidelijk wat voorafging aan het ineenstorten van de Landen en welke rol haar moeder daarin speelde. Tegen de wil van haar omgeving in, begint Fulia aan een gevaarlijke tocht om het Verbond te herstellen.

Zal het Fulia gaan lukken om het verbond te herstellen? En wat gaat ze allemaal tegen komen in haar missie omdat te doen. Ik denk dat ik daar achter ga komen in Fulia 2 de laatste tocht. Want deze ga ik nu lezen voor de recensie van volgende week. En dan zal ik dus eindelijk weten hoe het verhaal over Fulia gaat eindigen.

Hebben jullie de boeken van Joost Uitdehaag al gelezen? En is het een Genre wat je aanspreekt of lees je juist liever totaal iets anders?

Heel veel liefs, Melanie

Heb je nu interesse gekregen in de boeken van Joost Uitdehaag dan kun je ze hier kopen.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] je nog meer lezen over Joost Uitdehaag en zijn boeken dan kun je dat hier doen: Deel 1 – Deel 2 –Recensie 1 –  Recensie 2 Heb je nu interesse gekregen in de boeken van Joost […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x