Interview met Dianne Arentsen

Lieve lezers van bookstamel,

Dianne Arentsen heeft langzaam aan mijn hart veroverd met haar boeken. Een aantal maanden geleden alweer mocht ik de eerste 2 delen van het patroon ontvangen Ithana en Kimoh’ra. Afgelopen maand kwam daar dus deel 3 Eyvére bij. Naast dat de boeken gewoon een ontzettend goed verhaal hebben ben ik ook enorm fan van de covers. Ik vindt het dan ook super leuk dat ik een Interview met Dianne Arentsen mocht doen. Ik hoop dat jij net zo van het interview met Dianne Arentsen gaat genieten als ik heb gedaan.

Interview met Dianne Arentsen

Interview met Dianne Arentsen

Laten we beginnen met je boeken serie het Patroon waarvan deel 3 net uit is gekomen! Gefeliciteerd daarmee.
Dank je wel 🙂

Hoe ben je op het idee voor deze serie gekomen?
Het leek me leuk om een keer een verhaal te schrijven vanuit een wat harder personage, dat is Ithana geworden. De eerste scene zag ik meteen voor me en vanuit daar ben ik de rest gaan schrijven. Tussendoor hebben mijn man en ik samen veel van de wereld uitgedacht. De geschiedenis, de verschillende rassen, welke wezens er leven en hoe de kleurenmagie van de wevers werkt. Hoe verder het verhaal vorderde, hoe meer de wereld tot stand begon te komen. Tijdens het schrijven van het eerste boek heb ik dus net als de lezer beetje bij beetje de wereld ontdekt.

Wist je tijdens het schrijven van het boek al dat het een serie zou gaan worden?
Niet vanaf het allereerste begin, maar al snel besefte ik dat de wereld en het verhaal te groot waren om in één boek te passen. In eerste instantie wilde ik er een trilogie van maken, maar ook dat is niet gelukt. Na boek drie is de verhaallijn van Ithana wel afgerond, maar omdat er nieuwe personages bij zijn gekomen, was het totale verhaal nog niet verteld.

In totaal komen er 5 boeken in deze serie uit waarom heb je gekozen voor een serie van 5 boeken?
Ik heb niet bewust voor vijf gekozen. Na boek drie dacht ik dat ik nog één boek nodig had om het verhaal af te ronden, maar dan zou het echt een boek zijn geworden van 700 pagina’s. Bij mijn derde boek had ik al heel veel moeten schrappen en die is met 500 pagina’s nog steeds dik. Al dat schrappen vond ik maar niets, daarom heb ik gekozen om het vierde boek te scheiden in twee ‘normale’ boeken.

De covers van je boeken zijn echt super mooi ! Misschien wel een van de mooiste die ik heb gezien wie maakt deze covers?
Leuk om te horen 🙂 Ik ben er ook super blij mee! Ze zijn gemaakt door mijn schoonzus, Elena Crielaard. Ik kan precies aangeven hoe ik wil dat de cover eruit moet zien en zij weet dat perfect uit te werken. Ze maakt ook de personages die op de boekenleggers staan.

Het patroon speelt zich af in de wereld Sondar die wereld is opgedeeld in 4 gedeeltes was het moeilijk om deze gedeeltes vorm te geven?
Dat viel wel mee. De gebieden zijn allemaal best wel anders. Daarnaast begon het verhaal in het gebied van Vuur en duurde het wel even voor ze bij het volgende gebied waren. Alles hoefde dus niet tegelijkertijd uitgewerkt te worden.

Ben je trouwens al bezig aan deel 4 of misschien wel deel 5?
Deel 4 en 5 zijn al af. Ik heb zelfs al het eerste deel van een nieuwe serie geschreven waarbij een bij personage uit Het Patroon de hoofdrol heeft. Dat is een wat rustiger boek, meer op het personage gericht.

Ook nu naar de wat meer algemene schrijfvragen 🙂

Je boeken worden uitgegeven door zilverbron hoe ben je daar terecht gekomen?Voordat ik het manuscript naar Zilverbron stuurde, heb ik eerst een manuscript beoordeling laten doen door Cocky van Dijk. Zij is ook de eigenaar van uitgeverij Zilverbron. Ik was zo enthousiast over haar beoordeling dat ik het boek naar hen opstuurde met de vraag of ze het wilden uitgeven. En dat wilden ze wel 🙂 Het duurde toen nog ruim anderhalf jaar voordat het echt zover was.

Je schrijft in het fantasie genre heb je daar bewust voor gekozen of zou je ook wel eens een uitstapje willen maken naar een ander genre?
Ik ben ooit begonnen met het schrijven van thrillers. Pas later heb ik het fantasy genre ontdekt. Daar kan ik veel meer creativiteit in kwijt en het is toch wel mijn favoriete genre om in te schrijven denk ik. Niet dat ik nooit wat anders zal proberen. Soms is dat juist wel leuk als tussendoortje. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met een boek voor een wat jonger publiek, waar de fantasy elementen wat meer op de achtergrond aanwezig zijn. Dat verhaal speelt zich in deze wereld af en is meer op raadsels en geheimen gericht.

Vind je het spannend om je boeken in de handen van een blogger te leggen? Je weet immers nooit wat ze er van zullen vinden?
Ja, best wel. Vooral als ik weet dat ze het aan het lezen zijn. Dan wil ik het liefst zo snel mogelijk weten wat ze ervan vinden. Het blijft altijd weer eng omdat het voor een groot deel met smaak te maken heeft. En Ithana is ook wel echt een personage dat je moet liggen. Ik denk dat Kimoh’ra en Eyvére een stuk sympathieker overkomen.

Wat vind je het moeilijkste aan het schrijf proces?
Me niet laten afleiden en geconcentreerd werken. Ik hoor soms van mensen die heel veel woorden op een dag schrijven. Op een of andere manier krijg ik dat niet voor elkaar. Ik moet veel tussendoor uitdenken en ben ook vaak bezig met teruglezen, met alles kloppend maken.

Wat kunnen we in de toekomst allemaal nog verwachten van Dianne Arentsen?
Een nieuwe serie, met een hele nieuwe wereld. Dat verhaal zal een wat rustiger tempo hebben. Daar heb ik bewust voor gekozen na alle actie en gebeurtenissen in mijn serie over Het Patroon. Het is leuk om elke keer weer net wat anders te proberen. Elizzy zal in die serie de hoofdrol krijgen. Ze komt al heel even voor in mijn eerste boek (Ithana) en in mijn derde boek (Eyvére) komt ze ook voorbij. Daarnaast ben ik nu bezig met een boek voor een wat jonger publiek vol met raadsels, puzzels en zelfs online spelletjes. Dat is erg leuk om tussendoor te doen. Het zal een stand-alone worden.

Wat doe je om te ontspannen tijdens of na het schrijven?
Twee keer in de week squash ik. Eigenlijk zou ik meer moeten sporten, omdat ik verder weinig het huis uit kom, maar goed… Daarnaast houd ik van films en series kijken en natuurlijk boeken lezen. Sinds kort ben ik ook met tekenen op de computer begonnen.

Wat mag er tijdens het schrijven echt niet ontbreken?
In de winter een kruik en een dekentje. Verder ben ik niet zo veeleisend. Hoewel een laptop natuurlijk ook wel handig is. En muziek maakt het ook een stukje leuker. En wat drinken. Oké, misschien ben ik toch veeleisender dan ik dacht. En als ik dan toch eisen stel, mag de zon er ook wel bij en de zee en… Goed, nu dwaal ik af en heb ik zin in vakantie :p

Hoe was het om voor het eerst je eigen boek vast te houden?
Heel apart. En dat is elke keer zo met een nieuw boek dat uitkomt. Het besef dat mensen het vanaf dan kunnen lezen is ook heel raar.

En dan nog zomaar wat vragen.
Wat vind jezelf leuke boeken om te lezen?
De boeken van Leigh Bardugo vond ik erg leuk. Of de boeken van Sarah Maas. Ook van collega’s vind ik het leuk om boeken te lezen. Het laatste boek dat ik las was ‘De geheimen van Khifa’ van Mark Doornbos. Dat boek heb ik met plezier gelezen en de vervolgdelen ga ik ook zeker kopen. Het leuke is dat mijn kinderen sinds kort ook dezelfde soort boeken aan het lezen zijn. We kunnen er dan samen over praten en ze mogen ook meehelpen kiezen welke boeken er nog gekocht gaan worden.

Naar wat voor soort muziek luister je graag?
Tijdens het schrijven luister ik vaak naar epische muziek. (TSFH, Hans Zimmer, enz) Daarnaast luister ik ook naar Coldplay, Muse, Rammstein en soms ook trance.

Wat is je favoriete gerecht?
Wat ik erg lekker vind is roti. Ik weet niet of het mijn favoriet is, er zijn zoveel lekkere dingen, maar dat was het eerste waar ik aan moest denken. Wat ik ook erg lekker vind is een salade van mozzarella, tomaat, pijnboompitjes en pesto.

Waar kun je echt niet zonder?
Verhalen en avonturen. Ik ben echt een levensgenieter, maar soms heb je van die eindeloze winterdagen met niets bijzonders op de agenda. Dan heb ik het echt nodig om even weg te duiken in een fantasiewereld.

Wat is je grootste droom?
Het lijkt me geweldig als er in de toekomst een boek van mij vertaald kan worden om een groter publiek te bereiken.

Wil jezelf nog iets kwijt aan mijn lezers?
Leuk dat jullie dit interview hebben gelezen. Mochten jullie een keer op een beurs zijn waar ik sta met mijn boeken, kom dan gerust langs om een praatje te maken. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen!

In dit Interview met Dianne Arentsen hebben we haar natuurlijk aardig goed leren kennen. Maar ben je nu nieuwsgierig geworden naar haar boeken lees dan eens mijn recensie van Eyvére hier of wil je het boek nou kopen dan doe je dat hier! Ik wil Dianne super bedanken dat ze mee wilde werken aan de blogs van eigen bodem.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Georgina Lifestyle
4 jaren geleden

Leuk interview en interessante boeken! Voorlopig koop ik geen nieuwe boeken, want ik heb er nog genoeg te lezen.

trackback

[…] je Dianne Arentsen nou nog beter leren kennen lees dan eens mijn interview met haar hier.  De patroon trilogie kun je natuurlijk hier […]

trackback

[…] Arentsen wat beter leren kennen lees dan hier mijn interview met […]

trackback

[…] Wil je Eyvére van Dianne Arentsen kopen dan kun je dat hier doen. Wil je Dianne Arentsen wat beter leren kennen lees dan eens mijn interview met haar hier.  […]

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x