Recensie: Lathrain 1 de band van Anne López Dekker

Hallo Lieve Lezers van Bookstamel,

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour van Lathrain van de Celtica Publishing Vipsters ! Hoe leuk is dat , ik ben echt super vereerd dat ik dit jaar een Vipster mag zijn bij Celtica Publishing samen met deze andere leuke bloggers.

Lathrain van Anne  López Dekker is een heerlijk ya boek over elfen en mensen . Dadelijk kunnen jullie mijn recensie lezen . Maar het aller leukste is dat we met zijn viertjes Anne López Dekker mogen interviewen ! Dit interview kun je in Mei lezen in het Celitca Magazine . Wisten jullie al dat je dit magazine elke maand kunt lezen via de webshop van Celtica ? Nee dan zou ik zeggen meld je snel aan want het is echt een heerlijk magazine boordevol recensies , interviews , leuke stukjes van de verschillende auteurs etc .

Lathrain.jpg

Elfen en Mensen kunnen die eigenlijk wel samenleven ?

Titel: Lathrain Auteur: Anne López Dekker uitgever : Celitca Publishing Aantal sterren : 5/5

“Qelarha, één ding moet je goed begrijpen: elfen zijn gevaarlijk. Zorg dat je nooit in hun handen valt. Beloof je dat?” Roshya kijkt haar aan totdat ze knikt ten teken dat ze het heeft begrepen.
“Maar hoe doe ik dat dan?”
Daar heeft Roshya een simpel antwoord op: “Het zijn hun ogen. Sta nooit toe dat een van hen je in de ogen kijkt. Als dat gebeurt, ben je verloren. Zo brengen ze de lathrain tot stand, dat weet ik zonder enige twijfel.”

De elf Dalnohr heeft al een aantal mensen gehouden en heropgevoed. Voor hen heeft hij nooit meer dan een vage vertedering gevoeld. Mensen verschillen nu eenmaal te zeer van elfen.
Als darhan is hij bijna ten prooi gevallen aan de Ziekte, die de hele wereld uit haar evenwicht dreigt te brengen. Eenmaal hersteld, besluit hij nog één keer een mens in huis te nemen.

De band is het eerste boek in het tweeluik Lathrain. Anna López Dekker neemt je mee naar de magische wereld van de elfen. Zij leven volledig in harmonie met hun omgeving en zien mensen slechts als inferieure wezens.

Wat ik van het boek vind .

Geef mij een boek over elfen of mytische wezens en ik ben al snel verloren. Ik vind het namelijk heerlijk om weg te kruipen in een fantasiewereld. De werelden in fantasie boeken kun je vaak zo goed zelf beeldend maken en dat vind ik juist zo leuk ! Lathrain stelde mij hier dan ook niet in teleur. De Elfen in het boek leven in bomen . In de bomen hebben ze hun huisjes gebouwd. Ik zie die bomen met de huisjes dan helemaal voor me en de mooie houten vloeren en plafonds. Wist ik in eerste instantie niet helemaal wat ik van de kunstzinnige cover moest vinden, wist ik na het lezen van het boek gelijk dat dit goed bij het verhaal paste omdat het gezicht door een raampje in de boom kijkt.

Anne López Dekker heeft met Lathrain echt een super mooi verhaal neergezet. Het verhaal begint met Qelarha die al van kinds af aan heeft geleerd dat elfen gevaarlijk zijn. Je moet een Elf nooit in zijn ogen kijken want dan kunnen ze een band maken waardoor je bij ze gaat wonen en wat daar dan gebeurd weet niemand. De elvelaren die daar namelijk van terug komen kunnen zich namelijk niks meer herinneren. Wel heeft elke elvelaar een bijzonder talent zo is de tante van Qelarha een heler.

Dalnohr is een elf hij heeft al vaker mensen gehouden. Als hij Qelarha ontdekt en ziet hoe groot haar aura is kan hij haar niet meer ui zijn hoofd krijgen en besluit hij om haar te merken zodat er geen andere elf is die met haar de band kan maken.

Jullie begrijpen dus dat de verstandhouding tussen mens en elf niet heel goed is. Kunnen Qelarha en Dalnohr daar verandering in brengen en kunnen de elfen en de mensen de wereld redden van de ziekte? Ik zou zeggen daarvoor moet je echt het verhaal zelf gaan lezen. Want ik wil echt niet teveel gaan verklappen.

Mijn eind oordeel is dan ook dat Anna een heerlijke young adult heeft weten neer te zetten die lekker vlot weg leest. Waarin de personages zich flink ontwikkelen en daardoor krijg je makkelijk een band met de personages. De gedachtegang van de hoofdpersonages is zo mooi neergezet dat je de angsten en emoties heel goed kunt voelen. En dat je toch ook weet dat er iets bijzonders en speciaals staat te gebeuren. Dat Qelarha en Dalnohr anders zijn dan de meeste elfen en mensen. Ik ben dan ook reuze benieuwd naar het vervolg op dit boek ! Het krijgt een wel verdiende 9,5 van me dus 5 sterren.

Heel veel liefs, Melanie

 

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nicole Orriëns
5 jaren geleden

Mij ligt dit genre dan weer een stuk minder, dus ik sla deze even over.

lodi
5 jaren geleden

Ik lees eigenlijk nooit fantasy boeken, op de een of andere manier lijkt het me niet zo, maar onzin want ik heb er nog nooit een gelezen, Misschien gewoon eens doen.

Felice Veenman
Felice Veenman
5 jaren geleden

ach, nu ben ik al de derde die geen fantasy-fan is…. maar wel complimenten voor je uitgebreide review

Heleen
5 jaren geleden

Ik hou van zulke reviews. Dit is niet mijn genre, dus laat dit al snel liggen in de winkel. Alleen door reviews te lezen van dingen buiten mijn comfort-zone, ontdek je soms boeken die je wel een keer gaat lezen! Dus vanuit dat standpunt, dankjewel! Toch maar eens een keer op het fantasystuk kijken 🙂

Xarifa
5 jaren geleden

Wat leuk dat dit boek van jou 5 van de 5 sterren kreeg. Dat betekend dat hij goed in de smaak viel.

Frederique
Frederique
5 jaren geleden

Dat is een mooi cijfer. Niet mijn soort boek maar ik kan me voorstellen dat als je hiervan houdt, dat het echt super is om de schrijver te mogen interviewen!

Malou
5 jaren geleden

Ik hou wel van dit genre, en zeker van boeken die lekker makkelijk weg lezen!

Bookstamel
5 jaren geleden
Antwoord aan  Malou

Ja heerlijk is dat !

Skincarebynaomi
5 jaren geleden

Hmm dit is echt geen boek voor mij.. teveel fixie!

Krystle
5 jaren geleden

Niet mijn soort boek wat ik zou lezen. Ben meer van de thrillers

Geke
5 jaren geleden

Mooie review. Ik geloof dat ik toch maar aan zulke boeken moet. Ik heb alleen weinig tijd om te lezen helaas.

Mandy
Mandy
5 jaren geleden

Het boek spreekt me niet aan maar de voorkant ziet er wel mooi uit!

Mandy
Mandy
5 jaren geleden

Het boek spreekt me niet zo aan maar de voorkant vind ik heel bijzonder en mooi

trackback

[…] uitkeek is Lathrain 2 De tocht van Anna Lopez Dekker. Bijna een jaar geleden las ik namelijk deel 1 Lathrain De band en was gelijk verliefd op dat boek. Ik was dan ook erg nieuwsgierig hoe het boek verder zou gaan. […]

trackback

[…] Boekenpraat met Anna López Dekker. Anna is zelf auteur van een prachtig tweeluik Lathrain. Ik las De tocht en De band voor mijn blog het is echt een prachtig tweeluik voor elke fantasie […]

15
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x