Recensie Masterplan van Pjotr Vreeswijk

Lieve lezers van Bookstamel, Zoals jullie weten ben ik een groot fan van Nederlandstalige schrijvers. Ik lees dan ook allerlei genres zolang het maar van Nederlandstalige auteurs is. Een van de Genres die ik heel graag lees maar toch vaak niet bij uitkom is Actie Thrillers. Toen ik dan ook hoorde over het boek Masterplan van Pjotr Vreeswijk dacht ik gelijk deze moet ik ook gaan lezen! En toen ik mocht mee doen met de blogtour voor dit boek was ik natuurlijk helemaal in me sas.  Dus hier gaan we dan met mijn mening over het boek.

Recensie Masterplan

Auteur: Pjotr Vreeswijk Titel: Masterplan Uitgever: Letterrijn Aantal Pagina’s: 350 Aantal sterren: 5/5

Hier gaat masterplan over.

Ruim zeventig jaar nadat een Duitse naziwetenschapper zijn geheime Wunderwaffen van de brandstapel wist te redden, vindt er in het grensgebied van Soedan een mysterieuze explosie plaats waardoor de bevolking van een compleet dorp van de aardbodem verdwijnt.
Als het bericht van de slachting Europa bereikt, wordt Alex De Klerck, een agent van de geheime Europese antiterreureenheid OPERATIONS, gevraagd een onderzoek in te stellen. Samen met zijn team reist hij naar Khartoem, waar zij door een lokaal ingehuurde agent worden opgevangen.
Ze weten niets, hebben amper aanknopingspunten en zijn geheel aangewezen op de hulp van een onbetrouwbare huurling.
Als het team dicht bij de ontknoping komt, slaat een onzichtbare vijand meedogenloos toe en doet Alex een huiveringwekkende ontdekking; de wereld staat op het punt drastisch te veranderen.

Laten we beginnen met wat informatie over de schrijver. 

Pjotr Vreeswijk , is wijkagent in Scheveningen als hij merkt dat collega’s om hem heen opeens allemaal studies oppakken . Pjotr zelf was ook wel eens aan iets nieuws toe maar wat ? Het antwoord bleef uit , tot hij zijn eerste verhaaltjes , geschreven op de lagere school , terugvond in de schuur . Toen kwam het idee bij hem op dat hij wel graag een boek wilde gaan schrijven maar dan wel een boek dat bij hem past.

Wat ik van het boek vindt.

De cover. Dat is er echt een voor stoere mannen . Ik vind de cover dan ook echt bij Pjotr en zijn boek passen niet teveel poespas maar gewoon lekker stoer . Een nadeel van de cover kan misschien zijn dat vrouwen hem hierdoor wat minder snel oppakken . In eerste instantie zou ik hem namelijk gebaseerd op de cover ook niet zo 1,2,3 oppakken .

Het verhaal . Het boek begint met korte hoofdstukken die op en neer switchen van het Verleden naar het heden . Het verleden verteld ons wat meer over de achtergrond van het verhaal het is onze eerste kennismaking met een wapen wat zo gruwelijk is dat er geen woorden voor zijn . In het heden maken we kennis met Alex de Klerck en zijn teamgenoten die na Khartoem afreizen om daar het mysterie te ontrafelen van de mysterieuze ontploffing die onlangs plaats vond waarbij in een klap een berg mensen verdwenen is . Het team van Alex bestaat uit Peter en Suzanne . Van peter kon ik niet echt hoogte krijgen en daardoor vraag je jezelf soms af of die nou wel of niet te vertrouwen is . Ook van Suzanne leerde we niet zo heel veel kennen dat vond ik wel jammer omdat je daardoor ook niet echt een band op bouwt met haar personage . Maar Alex was voor mij echt de stoere held in het verhaal . Kwa bij personages ben ik een groot fan van Sofia we maken kennis met haar ongeveer halverwege in het boek en vooral op het einde speelt ze een grote rol in het verhaal . Sofia is voor mij een heerlijk pittig vrouwtje . Ook Safi hun inside man vind ik een heel leuk personage . Elke keer ontdekken we weer wat nieuws over hem . Het verhaal zelf is op een super vlotte manier geschreven en daardoor leest het lekker makkelijk door . Je wilt continu weten hoe het verhaal weer verder gaat . Pjotr weet ook goed de spanning van zijn lezers vast te houden met zijn schrijfstijl en plot twisten . Heel vaak dacht ik tijdens het lezen ja maar hoe gaat het dan nu weer verder . Daarnaast zijn de details in het verhaal gewoon ontzettend goed uitgewerkt en passen ze helemaal bij het verhaal .

Mijn conclusie . Masterplan van Pjotr vreeswijk krijgt van mij een dikke 9 als eind cijfer . Dat betekend voor mij dat het 5 sterren zijn want ik doe niet aan 4,5 sterren . Het boek heeft namelijk super veel plus punten de enige twee minpuntjes voor mij waren dat er niet meer over Suzanne haar achtergrond werd verteld en ik de cover persoonlijk iets te mannelijk vind maar dat is echt mijn persoonlijke smaak en doet totaal niks aan het verhaal af . Het is een boek wat ik iedereen die van actie thrillers houdt enorm aanraadt!

Heel veel liefs , Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Xarifa
5 jaren geleden

Het lijkt mij ergens wel verwarrend dat het steeds naar het heden en het verleden gaat. Maar het is een mooie verhaallijn! Ik snap wel dat je deze 5 sterren geeft!

An
An
5 jaren geleden

Heb ondertussen al geleerd dat je niet mag afgaan op de cover. Ben zelf al voor aangename verrassingen komen te staan 🙂

Manon
5 jaren geleden

Toch leuk dat dit je inspiratie is om te gaan schrijven. Geen andere studie maar gewoon iets wat bij je past!

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x