Even voorstellen Carlie van Tongeren

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Jeetje het is alweer oktober! De tijd vliegt momenteel wel heel snel voorbij. Maar het begin van een nieuwe maand vind ik ook altijd wel weer heel erg leuk. Want dan mag ik de nieuwe auteurs voor de blogs van eigen bodem aan jullie voorstellen. Vandaag is dat Carlie van Tongeren. Heel veel leesplezier. 

Even voorstellen Carlie van Tongeren

Ik ben echt super blij dat Carlie mee wil werken aan van eigen bodem . Carlie is 35 jaar jong en zoals ze het zelf zegt al schrijfster in de dop sinds ze als 7 jarige achter de typemachine van haar moeder kroop en haar eerste mini scenario schreef . ik was natuurlijk benieuwd naar het verhaal achter de typemachine . Carlie verteld me dat ze gefascineerd  was door de typemachine die thuis stond . Ze vond vooral het echte tik-tik-tik geluid erg mooi en dat de tekst zo voor je ogen op het papier komt magisch was dat . Als je een foutje maakte kon je dat niet verbeteren en dan begon ze gewoon weer opnieuw ( perfectionist in de dop dat ze was ) Ze hadden toen nog niet echt een goede computer en bovendien stond die boven op de slaapkamer van haar ouders .

Als 7 jarig meisje vond ze het veel gezelliger om in de woonkamer te zitten . In haar puberteit schreef Carlie vooral in scenario-vorm , een hele soapserie maakte ze . Aan die soapserie schreef ze van haar 13e t/m 16e . Dat was vooral omdat ze dol was op dialogen schrijven en geen geduld had voor  beschrijvingen van de omgeving . Tijdens haar studententijd schreef ze eigenlijk nauwelijks . Ze was te druk met schrijven voor school (journalistiek ) en met studententijddingen doen . Toen ze in 2010 voor zichzelf ging werken heeft ze het schrijven weer opgepakt en begon met doktersromans . In 2011 kwam haar eerste boek uit. Naast het schrijven van haar eigen boeken doet ze ook de redactie van boeken van anderen .

De aller beste onstpanning voor Carlie is eigenlijk gewoon lekker niks doen . Een beetje lummelen in huis of door de stad banjeren , en dan ineens *plop komt er een idee in haar hoofd voor een bijpersonage een verhaallijn en een leuk detail . Natuurlijk houdt Carlie ook van lezen . Zelf leest ze ook heel veel Ya alleen niet tijdens een bepaalde schrijffase in haar eigen boek . Omdat ze dan teveel gaat twijfelen of ze dingen door elkaar haalt met haar eigen boek en andermans boek . Dan leest ze veel liever heel andere genres als feelgood/chicklit , thrillers , historische romans of literatuur . Daarnaast kijkt ze veel series op Netflix ter ontspanning en omdat een andere droom van haar is dat ze ooit scenarioschrijver word het liefst van series .

Ik kende Carlie vooral van haar Doktersromans en was dan ook reuze benieuwd hoe ze de stap van doktersroman naar ya heeft gemaakt . Haar nieuwe ya boek Heerestraat en Rozenlaan is namelijk net een paar maanden geleden verschenen . Carlie vertelde mij dat het altijd al haar droom is geweest om ya te gaan schrijven . Echter is het niet heel makkelijk om een boek gepubliceerd te krijgen en moet je dus soms creatief zijn om ergens een ingang te krijgen . Een klasgenoot bij haar op de school voor journalistiek in Utrecht schreef toen al doktersromans en via haar heeft ze toen een uitgeverij benaderd en een proefverhaal ingestuurd .

Daarna rolde ze binnen in de wereld van chicklits bij uitgeverij Zomer en Keuning ! Toevallig ook weer via die zelfde klasgenoot : Mariette Middelbeek . Carlie  van Tongeren heeft meer dan 30 doktersromans en 3 chicklits ( plus korte verhalen ) geschreven . Door al deze schrijfkilometers heeft Carlie steeds meer haar eigen stijl ontwikkeld . Ondertussen was ze echter haar droom niet vergeten en achter de schermen begonnen aan haar 1e YA op dat moment had ze nog geen uitgever . Ze stuurde dat in naar de manuscriptenwedstrijd Zoute Zoen en werd toen 1 van de 5 genomineerden ( Net als Mirjam Hildebrand met haar 1e versie van voorlopers . Deze wedstrijd bestaat nu niet meer maar dit is de oude link http://www.zoutezoen.be/index.phtml ) Hoewel de wedstrijd een beetje rommelig verliep en ze niet won heeft het zeker bijgedragen aan de uiteindelijke publicatie van Heerestraat en Rozenlaan .

Nog meer over Carlie te weten komen blijf dan de komende weken zeker mijn blog volgen maar ook de instagram van Carlie van Tongeren want die is echt super leuk

Volgende week kom ik terug om wat meer te vertellen over de boeken van Carlie en over wat ik verwacht van het boek Heerenstraat en Rozenlaan die ik ga lezen om een recensie van te schrijven !

Mochten jullie zelf ook vragen hebben voor Carlie laat ze dan vooral onder deze blog achter en wie weet worden ze aan het eind van de maand wel beantwoord door carlie !

Heel veel liefs, Melanie

Wil je nog meer te weten komen over Carlie van Tongeren lees dan ook eens de recensie van Heerestraat & Rozenlaan of mijn interview met Carlie van Tongeren.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mandy
Mandy
5 jaren geleden

Echt leuk om zulke blogs te lezen. Vind de manier waarop je het doet ook super leuk!

MC Kleuver
5 jaren geleden

Heel tof om te lezen hoe Carlie dialogen schreef als een soapserie. Ik heb eens vier hele korte afleveringen geschreven als sidekick van mijn verhalenserie. Vond het wel heel leuk om te doen!

trackback

[…] Hier vind je deel 1 en hier deel 2 . De recensie van Heerestraat en Rozenlaan vind je hier. En mocht je nou het boek zelf willen gaan lezen dan kun je hem hier kopen. […]

trackback

[…] 1 kun je hier lezen, Deel 2 kun je hier lezen. Hier vind je het interview met Carlie van Tongeren. Wil je het […]

trackback

[…] 1 lees je hier. En hier kun je mijn recensie van Heerestraat&rozenlaan lezen. Het interview met Carlie van […]

trackback

[…] Hier vind je deel 1 en hier deel 2 . De recensie van Heerestraat en Rozenlaan vind je hier. En mocht je nou het boek zelf willen gaan lezen dan kun je hem hier kopen. […]

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x