Recensie: Heerestraat & Rozenlaan van Carlie van Tongeren

Hallo lieve lezers van Bookstamel, een recensie schrijven blijf ik spannend vinden. Het is toch mijn persoonlijke mening over een boek en andere mensen kunnen daar dan ook totaal anders over denken. Maar goed aan de andere kant is het mijn mening dus kan ik er weinig fout mee doen.  Zo las ik deze week het boek Heerestraat en Rozenlaan en dat betekent dat het tijd is voor een recensie van dit boek.

Recensie Heerestraat en Rozenlaan.

Auteur: Carlie van Tongeren Titel: Heerestraat en Rozenlaan Uitgever: Blossem Books Genre: Young Adult Aantal sterren: 5

Hier gaat Heerestraat en Rozenlaan over.

Nina’s ouders zijn net gescheiden. Dat betekent niet alleen dat Nina vanaf nu elk weekend met een enorme weekendtas heen en weer moet fietsen tussen twee huizen, maar ook dat ze in sneltreinvaart moet wennen aan de nieuwe situatie. Aan de nieuwe vriendin van haar vader bijvoorbeeld, die twee kinderen heeft: Lindi (type valse stiefzus) en Mark (headbangende metalfan). En aan het feit dat haar moeder als een zombie-in-pyjama door het huis wandelt.
Eigenlijk heeft Nina het al druk genoeg met voetbal, vriendinnen en haar laatste schooljaar – en nu komt dit er ook nog bij. Hoe moet ze dit in hemelsnaam allemaal tegelijk doen?

Wat vond ik van het boek: 

Met Heerestraat en Rozenlaan heeft Carlie een heerlijk vlotte ya neergezet! Ik denk dat de meeste kinderen van gescheiden ouders zich zullen herkennen in de situatie waarin Nina zit.  De Akward momenten in het nieuwe gezin, De moeder die het nog allemaal niet verwerken kan. En boven al het op en neer gereis tussen beide huizen. Daarnaast komt er natuurlijk bij dat Nina verliefd word op iemand op wie ze niet verliefd kan/wil zijn. Door dat het boek zo vlot is geschreven en door de what’s app gesprekken die er tussendoor staan leest het heerlijk weg en heeft ze van een zwaar onderwerp een heerlijk luchtig boek gemaakt. In 2 dagen tijd heb ik het boek uitgelezen met een glimlach op me gezicht. Daarom krijgt het boek van mij dan ook een welverdiende 5 sterren.

Heel veel liefs, Melanie

Meer te weten komen over Carlie lees dan ook eens.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rory
5 jaren geleden

Dat klinkt niet alleen als een ‘up-to-date’ boek, maar ook (of juist) als iets wat een steun in de rug kan zijn voor kinderen die in deze situatie zitten of hebben gezeten. Ga er maar aanstaan. Niet alleen voor de ouders verandert er veel, voor de kinderen misschien nog wel meer.

Linne
5 jaren geleden

Klinkt als een boek waar kinderen die in dezelfde soort situatie zitten veel herkenning uit kunnen halen. Leuk hoe je beschrijft dat je recensies schrijven zo leuk vind!

Mandy
Mandy
5 jaren geleden

Leuke recensie! Denk inderdaad ook dat het een goed boek is voor mensen in deze situatie. Maar ik zou dit boek ook zo lezen!

lodi
5 jaren geleden

dit lijkt me een heel leuk geschreven boek en zeker voor kinderen die misschien in deze situatie zitten kunnen hier iets aan hebben, als ik jouw recensie zo lees is het een vlot geschreven boek.

trackback

[…] vind je deel 1 en hier deel 2 . De recensie van Heerestraat en Rozenlaan vind je hier. En mocht je nou het boek zelf willen gaan lezen dan kun je hem hier […]

trackback

[…] Recensie: Heerestraat & Rozenlaan van Carlie van Tongeren […]

trackback

[…] je nog meer te weten komen over Carlie van Tongeren lees dan ook eens de recensie van Heerestraat & Rozenlaan of mijn interview met Carlie van […]

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x