Blogtour Het omgekeerde van altijd van Justin a Reynolds

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Het is weer eens zo ver ik mag mee doen aan een blogtour van HarperCollins super leuk! Morgen komt namelijk het boek Het omgekeerde van altijd uit geschreven door Justin A Reynolds. Via de volgende link (klik hier) kun je alvast het eerste hoofdstuk lezen en het boek bestellen als je dat wilt het boek kost 17.99. Morgen kunnen jullie hier mijn recensie van het boek vinden . Maar vandaag mag ik het dus alvast eerst gezellig met jullie over het boek gaan hebben.

Het omgekeerde van altijd gaat over Jack King bij wie alles altijd bijna lukt. Bijna vroeg hij dat leuke meisje mee uit, Bijna was hij de beste van de klas, Bijna kwam hij in het voetbalteam….. Dan ontmoet hij op een feestje de mooie, grappige Kate. Dan denkt hij dat de vloek van ‘bijna’ eindelijk is verbroken. Maar niet veel later hoort hij dat Kate zal overlijden aan een ernstige ziekte. Je denkt dan natuurlijk dat hier het verhaal zou moeten eindigen.

Maar dat is niet het geval want op het moment van Kates overlijden krijgt jack een tweede kans. Zijn leven word gereset, en het volgende maand is hij zes maanden terug in de tijd en weer op het feest, waar Kate er gezond en stralend bij zit. Is hij gek aan het worden of is hij echt aan het tijdreizen? Jack moet bepalen hoe ver hij bereid is te gaan om de mensen wie hij houdt te redden.

Toen ik dit Het omgekeerde van altijd aan het lezen was kwam de vraag in mij op wat ik zou doen in Jack zijn situatie. Wat als ik nu opeens terug zou kunnen reizen in de tijd wat zou ik dan anders doen of wie zou ik voor wat willen behoeden? En is het eigenlijk wel mogelijk om sommige dingen in je leven te veranderen als je ze over kon doen. Aan de ene kant is er super veel wat ik anders zou willen doen aan de andere kant hebben al deze gebeurtenissen er voor gezorgd dat ik ben wie ik nu ben.

Een van de gebeurtenissen waar ik over nadenk of ik die had kunnen veranderen is het overlijden van mijn vader bijna 6 jaar geleden. Maar als ik daar aan denk dan denk ik niet dat ik hem had kunnen behoeden voor de dood. Want tja hij wilde zelf zijn leven niet aanpassen dus hoe had ik er dan voor kunnen zorgen dat hij niet zou te komen overlijden? Wat ik wel zou kunnen veranderen is het moment voor ze mijn vader in coma brachten toen wilde hij nog wat zeggen maar zei ik stil maar papa dat komt later wel de dokters moeten nu aan de slag om jou te gaan redden.

Alleen werd mijn vader daarna nooit meer wakker uit zijn coma en tot op de dag van vandaag weet ik dus niet wat hij wilde zeggen en daar heb ik me altijd druk om gemaakt. Want wat hij willen zeggen. Dus tja als ik terug kon reizen in de tijd had ik dat moment misschien anders aangepakt. Maar aan de andere kant zorgt dat er niet voor dat mijn vader terug komt alleen misschien voor een beetje meer berusting daarin.

Verder werd ik natuurlijk al vrij jong moeder op mijn 20ste en tja degene waar dat mee was had ik liever nooit ontmoet. Maar als ik die ontmoeting zou veranderen dan zou ik nou ook mijn knappe zoon Jamie niet in mijn leven hebben. En ik zou me echt geen leven kunnen voorstellen zonder mijn lieve zoon. Dus tja nee dat zou ik ook niet zomer kunnen veranderen.

Mijn eind oordeel is dus eigenlijk ook dat ik zeker wel terug zou willen kunnen reizen in de tijd als ik daarmee echt iets zou kunnen veranderen of iemand zou kunnen redden zoals Jack. Maar dat je verder het leven gewoon moet nemen zoals het komt want de dingen gebeuren niet voor niks!

Wat zou jij doen als je zou kunnen tijdreizen net zoals Jack en iets kunnen veranderen in je leven?

Liefs , Melanie

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Melissa
4 jaren geleden

Ik zou graag in toekomst willen kijken. Benieuwd hoe die eruit ziet. Het verleden zou ik neit aanpassen hoe rot die ook was

Linne
4 jaren geleden

Wauw wat interessant! Ik werd echt wel meegezogen in dit artikel je hebt een fijne schrijfstijl.
Als ik zou kunnen tijdreizen dan was ik al veel eerder begonnen met bloggen. Ik doe het nu echt actief pas een korte tijd, maar mij blog was al veel eerder aangemaakt alleen ik deed er in het begin veel te weinig mee. Verder denk ik niet als jij dat je dingen soms wel wilt veranderen maar het ook samenhangt met iets positiefs wat je dan niet wilt veranderen….

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Linne

Wauw Linne dankjewel voor je complimentje! En eerder beginnen met bloggen is een goede want dat heeft me al veel positieve tijd gebracht!

Caroline
Caroline
4 jaren geleden

Graag zou ik terug gaan in de tijd, ik ben een enorme vintage en history lover en zou graag zien hoe het vroeger echt was.

ingrid
ingrid
4 jaren geleden

het klinkt xo mooi, maar je weet niet wat er gebeurt als je iets verandert. dus ik hou het liever gewoon zo

Jouvence
Jouvence
4 jaren geleden

Lijkt me een erg spannend/interessant boek! Als ik zou kunnen tijdreizen zou ik in ieder geval een andere studiekeuze hebben gemaakt.

Wanda
4 jaren geleden

Op zich zou ik best terug in de tijd willen gaan, dan had ik zeker een andere studie gekozen, maar verder zijn er niet echt momenten die ik terug zou willen draaien. Het heeft me uiteindelijk ook sterker gemaakt.

Reisblog van Manon Ruitenberg

Als ik terug zou kunnen stappen in de tijd, dan zou ik een andere studie hebben gekozen. Ik denk alleen dat het leven loopt zoals het moet lopen, dus aan de andere kant heb je als mens ook maar een beperkte invloed.

An
An
4 jaren geleden

Ik zou eerder zijn gaan sporten. Ben pas op mijn 42ste actief beginnen hardlopen en dat brengt me echt veel.

Céline
4 jaren geleden

Wat heftig om te lezen Melanie. Als ik iets zou kunnen aanpassen aan mijn leven dan zou ik meer lichaamsbewust gaan leven, omdat ik nu merk aan mijn gezondheidstoestand dat dit echt belangrijk is.

Danielle
4 jaren geleden

Ik weet niet goed wat ik zou willen veranderen als ik terug in de tijd mocht.

Joanne
4 jaren geleden

Lijkt mij een erg interessant boek! Ik zou eerder nee hebben gezegd tegen mensen in plaats van ja. Nee zeggen was echt niet mijn ding zegmaar…

Roos
4 jaren geleden

Ik zou dit boek wel willen lezen!

Beauty By Bibi
Beauty By Bibi
4 jaren geleden

Dingen gebeuren met een reden in het leven. Je leert en groeit met de tijd. Wat als ik dat.. mag je nooit zeggen. Het leven gaat zoals het gaat en het moet zo zijn gebeurt. Mooi stuk.

Romy
4 jaren geleden

Dit klinkt heel goed! Ik heb hem opgeslagen zodat ik het boek misschien binnenkort kan bestellen of lenen bij de bibliotheek. Je manier van schrijven is echt heel prettig!

Gabrielle
4 jaren geleden

Ik zou niet echt iets veranderen denk ik, lastig. Het lijkt mij een interessant boek om te lezen!

Daphne - verdraaidmooi
4 jaren geleden

Ik weet niet of ik zou tijdreizen. Je weet nooit wat de gevolgen zullen zijn.

Skincarebynaomi
4 jaren geleden

Eerst dacht ik dit boek is niet van mij, maar toen ik je recensie doorlas heet het mij toch getriggerd!

Manon
4 jaren geleden

Heel interessant dit boek. Ik zou niet terug in de tijd willen.

Janet
4 jaren geleden

Dit is niet echt mijn genre, maar je maakt me toch wel een beetje enthousiast met je verhaal. Je vertelt het mooi en schrijft leuk.

20
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x