Halverwege het einde van Mascha Gesthuizen.

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Jeetje wat vliegt de tijd! Het is alweer de derde week dat ik het mag hebben over Halverwege het einde de debuut roman van Mascha Gesthuizen. En ik denk dat dit toch wel stiekem een van mijn favoriete weken is want tijdens week 3 mag ik het boek lezen voor een recensie! Als echte boekenworm is dat natuurlijk heel leuk om te doen alhoewel leuk niet echt een goed woord is voor dit boek want het is namelijk een zeer aangrijpend en bijzonder boek met een beladen onderwerp en een prachtig verhaal.

Recensie Halverwege het einde

Auteur: Mascha Gesthuizen Titel: Halverwege het einde Uitgever: Futuro uitgevers Genre: Roman Aantal sterren: 4

Hier gaat Halverwege het einde over.

Ubele is een huisarts van 44 jaar. In haar drukke leven is er nauwelijks tijd en ruimte voor haarzelf. Op een dag komt een vrouw met depressieve klachten op haar spreekuur en wordt ze geconfronteerd met haar eigen symptomen.

Haar hele leven heeft Ubele al het idee dat ze niet genoeg ‘bijdraagt’. Haar moeder is tijdens haar geboorte gestorven. Haar vader is nooit thuis, haar stiefmoeder heeft haar handen vol aan haar aandacht opeisende broer.

Ze realiseert zich dat haar werk haar overlevingsstrategie is. Om te overleven volgt ze psychotherapie en breekt de muur om haar heen af. Maar wat wacht haar achter die muur?

Wat ik van het boek vond:

Het boek begint op het moment waarop Ubele geen weg terug meer ziet en besluit dat het tijd word om er wat aan te gaan doen. Daarom gaat Ubele in  therapie. Vanaf het aller eerste moment word je daardoor gelijk meegenomen in het verhaal. Het verhaal van Ubele bestaat eigenlijk uit drie onderdelen. Je word meegenomen naar haar prille kinderjaren waar je kennis maakt met het gezin waarin Ubele is opgegroeid. Je word ook mee terug genomen naar haar jong volwassen jaren de periode waarin Ubele afstudeerd  als arts en haar huidige man Max ontmoet. In deze periode word de vader van Ubele ook nog eens ernstig ziek. De laatste periode is het hier en nu waarin Ubele worstelt of ze nog wel op deze wereld wil zijn. Regelmatig komt naar voren dat ze zichzelf niet meer nuttig vind en vraagt ze zich af waarom ze nog hier moet zijn.

Het boek heeft zoveel bijzondere en herkenbare momenten zeker als je iemand in je omgeving hebt die worstelt met een depressie. Op sommige momenten in het boek moest ik echt even slikken omdat het stuk me zo naar de keelgreep. Ik twijfelde wel heel even of ik het boek een roman vond. Dat komt omdat ik me bij het woord roman veel romantiek voorstel een echt liefdes verhaal en dat is halverwege het einde niet. Echter als je het word psychologisch voor roman zou zetten dan klopt het weer wel.

Wat ik vooral heel fijn vond aan het boek is de schrijfstijl. Ondanks dat het boek een beladen en zwaarder onderwerp heeft is het erg vlot en herkenbaar geschreven waardoor het boek erg fijn weg leest.

Via mijn bookstagram kwam naar voren dat veel mensen de cover niet heel pakkend vonden. Echter als je het boek hebt gelezen zul je de betekenis van de cover leren kennen en inzien dat deze heel erg goed bij het boek past. Ik snapte in elk geval na het lezen helemaal waarom Mascha Gesthuizen voor deze cover heeft gekozen. Een ding weet ik zeker iedereen zou dit boek moeten lezen want het is een prachtig verhaal daarom krijgt het van mij ook 4/5 sterren.

Futuro uitgevers en Mascha Gesthuizen enorm bedankt dat ik dit bijzondere verhaal mocht lezen voor mijn blog.

Volgende week is alweer de laatste week van mijn Blog’s van eigen bodem met Mascha Gesthuizen, en die word voor jullie erg leuk! Vanaf vandaag kun je 24 uur reageren op mijn instagramstorie met al jullie vragen voor Mascha. De leukste kiest Mascha uit en zien jullie volgende week beantwoord terug in de blog! dus kom maar op met die vragen .

Liefs Melanie

Lees ook het interview met Mascha Gesthuizen.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
lodi
5 jaren geleden

Ik kan me voorstellen dat het boek je aardig aan kan grijpen wanneer je veel herkent. Alsik dit zo lees, zou het zeker een boek zijn die ik wil lezen.

Wanda
5 jaren geleden

Normaal ben ik meer van de thrillers maar dit verhaal spreekt me wel aan, omdat ik juist dus niks met dat romantische deel heb en wel met het psychologische aspect.

Melissa
5 jaren geleden

Wat lijkt mij dit een best zware boek om te lezen odmat het zo dichtbij kan komen.

Balou
5 jaren geleden

Ik lees eigenlijk niet zoveel boeken, wel tijdschriften! Al vind ik waargebeurde verhalen soms wel spannend!

trackback

[…] einde in dit boek leeft de hoofdpersoon met een zware depressie. De recensie van dit boek kun je hier lezen. Dit keer las ik weer een boek wat met gezondheidszorg te maken heeft namelijk Gebroken nooit […]

trackback

[…] je Mascha Gesthuizen nog beter leren kennen? Lees dan hier mijn interview met haar. Of hier de recensie van haar […]

trackback

[…] einde in dit boek leeft de hoofdpersoon met een zware depressie. De recensie van dit boek kun je hier lezen. Dit keer las ik weer een boek wat met gezondheidszorg te maken heeft namelijk Gebroken nooit […]

trackback

[…] konden jullie al een blog lezen waarin ik Mascha voorstel en schreef ik een recensie van haar boek Halverwege het einde. Maar ik vond het tijd worden om deze auteur nog wat beter te leren kennen. Dus besloot ik om […]

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x