Even voorstellen Mariska Overman

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Hoe gaat die met jullie? Hier hebben we een lekkere drukke maand voor de boeg 🙂 met veel onderzoeken enz. En tussendoor hopelijk een hoop leuke boeken om te lezen. Daarnaast ben ik dus bezig om mijn blog over te zetten naar een andere hosting waardoor ik veel meer met me blog kan gaan doen. Daar heb ik echt super veel zin in alhoewel het nog wel even een groot gezoek is. Maar voor nu is het weer tijd voor een nieuwe auteur van eigen bodem! Niemand minder dan Mariska Overman doet deze maand mee en daar ben ik echt super blij mee.

Even voorstellen Mariska Overman.

Mariska is geboren in 1970 in het Achterhoekse Eibergen. Maar al snel daarna verhuisde ze naar Hengelo. Lezen was al vrij snel een van de favoriete hobby’s van Mariska en nog steeds smelt ze van nostalgie als ze langs de oude bibliotheek van Hengelo fietst. Na een korte studie in Den Haag besloot Mariska om enkele jaren in Spanje en Frankrijk te verblijven. Daarna keerde ze weer terug naar Hengelo om theologie te gaan studeren. Daarna ging ze als Docente levensbeschouwing aan de slag te gaan op diverse scholen, waaronder de PABO. Tijdens een reorganisatieperiode zag ze een vacature voorbijkomen van een grote regionale uitvaartonderneming. Deze onderneming zocht een kracht die een onderwijsopleiding wilde opzetten. Mariska werd aangenomen en in korte tijd ontwikkelde ze verschillende scholingen over uitvaartgelieerde onderwerpen (zoals postmortale zorg, rouw en zingeving) Deze lessen gaf ze zelf ook aan met name verpleegkundige en verzorgenden.

Op een congres over palliatieve zorg ontmoette ze haar latere man en met hem startte ze een eigen onderneming Bureau MORBidee. Het Bureau zet zich in voor een betere bespreekbaarheid van de dood, Onder meer door gesprekshulpen te ontwikkelen, Death Cafe’s te organiseren en met een grote Before I Die Wall door Nederland rond te toeren. Ook initieerde zij publiekscampagnes over de dood, zoals Zullen we over de dood praten? En Heb je even voor mij?.

Daarnaast schrijft Mariska columns en blogs, onder andere voor de website van Bureau MORBidee , Voor vakblad de begraafplaats, maar ook voor de grootste uitvaart-website van Nederland, www.uitvaart.nl. Ze schrijft vooral over rouw. Daarin komen het (jonge) verlies van haar broertje Donny toen zij 21 jaar was en haar moeder die is overleden in 2012 regelmatig voorbij.

Ondertussen blijft Mariska een gepassioneerde lezer. Ze leest bijv graag spannende boeken. Het was dan ook niet gek dat ze wens had om ooit een eigen boek te schrijven. Dat boek werd Hoofdzaak een thriller. Nadat ze op een vrijdag het manuscript naar de Crime compagnie had verstuurd , Volgde op de maandag een uiterst positieve reactie van de uitgever en een week later ondertekende ze haar eerste contract voor 2 boeken. Op 13 april 2017 verscheen dan ook haar eerste thriller hoofdzaak. Daarna volgde in januari 2018 voltooid. En inmiddels is haar derde boek Verdoemd (deze ga ik lezen voor de recensie) afgelopen jaar verschenen.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Benieuwd geworden naar de boeken van Mariska Overman lees dan mijn Recensie van Verdoemd .

Het boek van Mariska Overman kun je hier kopen.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Milou
5 jaren geleden

Wat interessant om te lezen wat voor pad zij bewandeld heeft, ook zeker een belangrijk onderwerp. Ik ben zelf verpleegkundige en vind dit een goed initiatief. Iets waar nog best wat onwetendheid over is, een soort van taboe? Ik ben benieuwd wat je meer gaat posten. 🙂

Beauty By Bibi
5 jaren geleden

Wat heerlijk dat je zo geniet van boeken lezen! Mooi artikel. Fijn weekend alvast!

Nicole Orriëns
5 jaren geleden

Leuk trouwens dat Mariska in Eibergen woont. Dat is niet eens zo heel ver van mij vandaan. Ik woon in de Achterhoek : )

Caroline
Caroline
5 jaren geleden

Haar naam had ik nog niet eerder voorbij zien komen. Ik ben benieuwd naar je vervolg blogs.

hippiemeisje
5 jaren geleden

IK ken ze niet, maar ik denk dat ik wel eens ga opzoeken, ik ben heel erg bezig met het onderwerp rouwen, vooral omdat ik vind dat dit in onze cultuur zo aan de kant geschoven word. Vooral al ondervonden door eigen ervaring, heb best al wat te rouwen gehad…

Mandy
Mandy
5 jaren geleden

Ik kende haar nog niet maar ik ben zeker benieuwd! Wat interessant waar zij zich mee bezig houd! Hoor je absoluut niet vaak

Roos
5 jaren geleden

Leuk! Ik ben benieuwd!

Francis | Mamazetkoers
5 jaren geleden

Ik vind boeken van ”onze” eigen bodem toch altijd leuker dan andere. Het is ook belangrijk om te investeren in onze eigen schrijvers. Dit boek komt ook op het lijstje.

Bookstamel
5 jaren geleden

Zeker op je lijstje zetten! Het is een heerlijk boek.

Janet
5 jaren geleden

Leuk zeg, ik kende haar nog niet. Ik ben benieuwd naar meer van deze schrijfster.

Claudia
5 jaren geleden

Ik lees toch het liefst boeken van Nederlandse schrijvers. Ben benieuwd.

Bookstamel
5 jaren geleden
Antwoord aan  Claudia

Ik ook boeken van Nederlandstalige auteurs zijn echt gewoon heel erg leuk

trackback

[…] verder ken ik d,r eigenlijk nog helemaal niet dan zou je de volgende blogs eens kunnen lezen. In Deel 1  maak je namelijk kennis met Mariska Overman in deel 2 vertel ik wat over haar boeken en dan heb je […]

trackback

[…] interview met Mariska overman maar wie mag dat dan wel wezen? Aan het begin van de maand heb ik Mariska overman aan jullie voorgesteld, een week later vertelde ik van alles over de boeken van Mariska […]

14
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x