Even voorstellen Mariska Overman

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Hoe gaat die met jullie? Hier hebben we een lekkere drukke maand voor de boeg 🙂 met veel onderzoeken enz. En tussendoor hopelijk een hoop leuke boeken om te lezen. Daarnaast ben ik dus bezig om mijn blog over te zetten naar een andere hosting waardoor ik veel meer met me blog kan gaan doen. Daar heb ik echt super veel zin in alhoewel het nog wel even een groot gezoek is. Maar voor nu is het weer tijd voor een nieuwe auteur van eigen bodem! Niemand minder dan Mariska Overman doet deze maand mee en daar ben ik echt super blij mee.

Mariska is geboren in 1970 in het Achterhoekse Eibergen. Maar al snel daarna verhuisde ze naar Hengelo. Lezen was al vrij snel een van de favoriete hobby’s van Mariska en nog steeds smelt ze van nostalgie als ze langs de oude bibliotheek van Hengelo fietst. Na een korte studie in Den Haag besloot Mariska om enkele jaren in Spanje en Frankrijk te verblijven. Daarna keerde ze weer terug naar Hengelo om theologie te gaan studeren. Daarna ging ze als Docente levensbeschouwing aan de slag te gaan op diverse scholen, waaronder de PABO. Tijdens een reorganisatieperiode zag ze een vacature voorbijkomen van een grote regionale uitvaartonderneming. Deze onderneming zocht een kracht die een onderwijsopleiding wilde opzetten. Mariska werd aangenomen en in korte tijd ontwikkelde ze verschillende scholingen over uitvaartgelieerde onderwerpen (zoals postmortale zorg, rouw en zingeving) Deze lessen gaf ze zelf ook aan met name verpleegkundige en verzorgenden.

Op een congres over palliatieve zorg ontmoette ze haar latere man en met hem startte ze een eigen onderneming Bureau MORBidee. Het Bureau zet zich in voor een betere bespreekbaarheid van de dood, Onder meer door gesprekshulpen te ontwikkelen, Death Cafe’s te organiseren en met een grote Before I Die Wall door Nederland rond te toeren. Ook initieerde zij publiekscampagnes over de dood, zoals Zullen we over de dood praten? En Heb je even voor mij?.

Daarnaast schrijft Mariska columns en blogs, onder andere voor de website van Bureau MORBidee , Voor vakblad de begraafplaats, maar ook voor de grootste uitvaart-website van Nederland, www.uitvaart.nl. Ze schrijft vooral over rouw. Daarin komen het (jonge) verlies van haar broertje Donny toen zij 21 jaar was en haar moeder die is overleden in 2012 regelmatig voorbij.

Ondertussen blijft Mariska een gepassioneerde lezer. Ze leest bijv graag spannende boeken. Het was dan ook niet gek dat ze wens had om ooit een eigen boek te schrijven. Dat boek werd Hoofdzaak een thriller. Nadat ze op een vrijdag het manuscript naar de Crime compagnie had verstuurd , Volgde op de maandag een uiterst positieve reactie van de uitgever en een week later ondertekende ze haar eerste contract voor 2 boeken. Op 13 april 2017 verscheen dan ook haar eerste thriller hoofdzaak. Daarna volgde in januari 2018 voltooid. En inmiddels is haar derde boek Verdoemd (deze ga ik lezen voor de recensie) afgelopen jaar verschenen.

Heel veel liefs, Melanie

Benieuwd geworden naar de andere blogs van Mariska Overman dan kun je ze hier lezen:   Deel 2Recensie Interview

Het boek van Mariska Overman kun je hier kopen.

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Milou schreef:

  Wat interessant om te lezen wat voor pad zij bewandeld heeft, ook zeker een belangrijk onderwerp. Ik ben zelf verpleegkundige en vind dit een goed initiatief. Iets waar nog best wat onwetendheid over is, een soort van taboe? Ik ben benieuwd wat je meer gaat posten. 🙂

 2. Beauty By Bibi schreef:

  Wat heerlijk dat je zo geniet van boeken lezen! Mooi artikel. Fijn weekend alvast!

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Leuk trouwens dat Mariska in Eibergen woont. Dat is niet eens zo heel ver van mij vandaan. Ik woon in de Achterhoek : )

 4. Caroline schreef:

  Haar naam had ik nog niet eerder voorbij zien komen. Ik ben benieuwd naar je vervolg blogs.

 5. hippiemeisje schreef:

  IK ken ze niet, maar ik denk dat ik wel eens ga opzoeken, ik ben heel erg bezig met het onderwerp rouwen, vooral omdat ik vind dat dit in onze cultuur zo aan de kant geschoven word. Vooral al ondervonden door eigen ervaring, heb best al wat te rouwen gehad…

 6. Mandy schreef:

  Ik kende haar nog niet maar ik ben zeker benieuwd! Wat interessant waar zij zich mee bezig houd! Hoor je absoluut niet vaak

 7. Roos schreef:

  Leuk! Ik ben benieuwd!

 8. Ik vind boeken van ”onze” eigen bodem toch altijd leuker dan andere. Het is ook belangrijk om te investeren in onze eigen schrijvers. Dit boek komt ook op het lijstje.

 9. Janet schreef:

  Leuk zeg, ik kende haar nog niet. Ik ben benieuwd naar meer van deze schrijfster.

 10. Claudia schreef:

  Ik lees toch het liefst boeken van Nederlandse schrijvers. Ben benieuwd.

 1. 4 januari 2020

  […] verder ken ik d,r eigenlijk nog helemaal niet dan zou je de volgende blogs eens kunnen lezen. In Deel 1  maak je namelijk kennis met Mariska Overman in deel 2 vertel ik wat over haar boeken en dan heb je […]

 2. 11 september 2021

  […] interview met Mariska overman maar wie mag dat dan wel wezen? Aan het begin van de maand heb ik Mariska overman aan jullie voorgesteld, een week later vertelde ik van alles over de boeken van Mariska […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge