Over de boeken van Garvin Pouw

Hallo lieve lezers van bookstamel, Garvin Pouw schrijft boeken in een genre waar ik enorm veel van houdt namelijk fantasie. Fantasie boeken staan er dan ook volop in mijn kast en wat me opvalt is dat deze vaak een stuk dikker zijn dan andere genres die in mijn kast staan. Ik vind fantasie boeken gewoon heel erg leuk omdat ik in mijn hoofd dan echt een beeld kan gaan schetsen van de wereld die de schrijver in het boek omschrijft. Als klein meisje verzon ik al de meest bijzondere fantasie werelden in mijn hoofd.

Toch heb ik nooit de ambitie gehad om mijn eigen boeken te gaan schrijven. Mijn hoofd draait namelijk al over uren genoeg en lijkt nooit stil te staan. Ik denk namelijk over alles echt veel te veel na en kan echt uren lopen piekeren over dingen. Maar op dagen dat ik even niet zo lekker in me vel zit. Zijn er dan altijd weer die fantasie boeken waarmee ik me heerlijk kan terug trekken en verdwalen in een fantasie wereld. Deze week mag ik me gaan verliezen in de wereld van Valtada ik mag namelijk deel 1 van deze serie lezen de Vervloekte roeping. En het boek was denk ik echt vervloekt want de postbode had hem een flinke omweg laten maken.

Foto van de cover van het boek Schaduwkoningin

Over de boeken van Garvin Pouw.

Maar voor ik me ga terug trekken in de wereld van Valtada De Vervloekte roeping ga ik jullie eerst nog even wat meer vertellen over de boeken van Garvin Pouw.

Garvin Pouw had zijn verhalen al een poosje klaar. Maar in 2017 debuteerde hij bij Godijn Publishing met zijn boek Schaduwkoningin. Het is het eerste boek dat is zich afspeelt in de wereld van Valtada. Alleen dan wel in een speciaal stukje van Valtada namelijk de Valta.

Schaduwkoningin speelt zich dus af in de Valta een enorm sprookjeswoud waar lang geleden een duistere macht is binnengevallen. Riviernimfen Nive en Nakisa proberen wanhopig iets te maken van hun bedreigende bestaan. Wanneer het noodlot hun thuisdorp treft, lijkt de vergiftiging die de Valta teistert ook hen te raken. De duistere veldheer Isinger stuurt zijn beul Fellkra, een donkere nimf, op heb af. Nive krijgt tijdens een schermutseling Fellkra’s zwaard in handen, waardoor het lot een vreemde wending neemt.

Heeft Nive het zwaard gestolen of is het Fellkra die ervoor zorgt dat haar zwaard bij Nive in handen valt?De dans van de drie nimfen om het zwaard staat centraal in hun tocht richting de “licht-val”, de enige nog staande vesting van de nimfen. Dat is de laatste plek waar misschien nog hulp te vinden is voor het redden van hun wereld. Of ligt de hoop in handen van Nive? Schaduwkoninging is een high fantasy roman vol fantastische landschappen en betoverende wezens. Een groots avontuur alsmede een pshycholohische thriller, bedoelt om de lezer mee te slepen naar een spannende, exotische wereld voorbij hun wildste dromen.

Het leuke is dat het vervolg van Schaduwkoningin binnenkort uitkomt. Namelijk tijdens het boek 10 schrijvers evenement wat Godijn Publishing elk jaar organiseert. De titel van het nieuwe boek zijn al bekent gemaakt namelijk Schimmenstorm. 

En dan verschenen onlangs dus de eerste twee delen van Valtada die zich dus ook afspelen in de wereld van Valtada. Het eerste deel is de Vervloekte roeping. Dit is dan ook het boek waarover ik volgende week mijn recensie mag gaan schrijven. Vooraf zei Garvin tegen mij dat het om een erg dik boek zou gaan. En geloof me als Garvin zegt dat het een dikke pil is dan liegt die daar geen woord van want Valtada de Vervloekte roeping is echt een mega dik boek! Maar dat vind ik natuurlijk helemaal niet erg want een mega dik boek betekend ook extra veel leesplezier. 

Valtada de vervloekte roeping gaat over een pelgrim, een jaagster, een ontdekkingsreiziger en een stalmeid. Vier levens staan op hun op wanneer een vreemde kracht hen naar een heilig eiland roept. Niemand weet welk pad van het lot ze bewandelen: jagen ze de liefde na, zijn ze op zoek naar de oorsprong van het leven of zijn ze vooral op de vlucht voor die mansterlijke schaduw die hen allen naar het leven staat?

“De vervloekte roeping” is het eerste deel van een tweeluik, een reis die zich begeeft op de grens tussen twee werelden: die van de nara en die van de magie zoals ze ooit door de Godinne bedoeld is. Een avontuurlijk, spannend en meeslepend verhaal over monsters, magiërs, elfjes en heldendom.

Ik kijk er vooral naar uit om tijdens het lezen van het boek meer te weten te komen over de 4 hoofd personen. De Flaptekst verklapt daar namelijk nog niet zo heel veel over. Verder ben ik ook erg benieuwd naar de monsters die we gaan tegenkomen in het verhaal. Volgende week kunnen jullie in mijn recensie dus lezen of ik ook echt meer te weten ben gekomen over de hoofdpersonages en wat ik van het boek vind. 

Daarnaast is er dus ook nog het boek Valtada deel 2 ik heb er bewust voor gekozen om daar niks over te vertellen in dit blog . Omdat het spoilers bevat van boek 1 en dat wil ik voorkomen.

Heel veel liefs , Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Wil je meer lezen van Garvin Pouw dan kun je dat hier doen: Even voorstellen Garvin Pouw  – Recensie Valtada Interview met Garvin Pouw. De boeken van Garvin Pouw kun je hier kopen.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
An
An
4 jaren geleden

Niet meteen mijn ding maar ik ga dit boek wel eens inkijken als ik het in handen krijg. Wie weet verander ik wel van mening.

bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  An

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeuren. Maar als je ooit een fantasy boek wilt lezen dan raadt ik deze zeker aan

karin
4 jaren geleden

met fantasie boeken vind ik het vooral belangrijk dat de auteur heel ‘beeldend’ schrijft. Dat ik als het ware kan zien hoe hij of zij het ziet. Je uitleg klinkt alsof de auteur daar goed in slaagt.

bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  karin

Hoi Karin! Ja daar is Garvin Pouw idd heel erg goed in.

Melissa
4 jaren geleden

Als ik zou lezen dan zijn het fantasie boeken. Hij klinkt als een goede. Lekke re boek.

bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Melissa

Fantasy boeken vind ik ook echt heerlijk om te lezen

Marthe
Marthe
4 jaren geleden

Klinkt als een goed boek! Zet ik alvast op mijn lijst 🙂

bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Marthe

Tof! Ik ben benieuwd wat je er van gaat vinden.

lodi
4 jaren geleden

Ik lees eigenlijk nooit fantasie boeken, nou ja ze zijn wel fantasie natuurlijk, maar niet dit genre fantasy, al las ik wel de hunger games, weet niet of dit onder fantasy valt. Of dat dit meer met elfen en zo te maken heeft.

bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  lodi

Hunger game is een beetje dystopisch maar zeker ook wel fantasy achtig! p.s Lodi mail je me jou adres nog op info@www.bookstamel.com want je hebt onlangs een boek gewonnen

Marieke
4 jaren geleden

Fantasy is niet helemaal mijn ding, maar op een of andere manier maakt dit boek mij wel nieuwsgierig

bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Marieke

Mocht je een fantasy boek willen proberen dan zijn deze boeken zeker een aanrader

Victor
4 jaren geleden

Ik lees vnl managementboeken en biografieën dus fantasieboeken staat wat ver van mij af. Leuk schreven, ik heb nu in ieder gevak een mooi lijstje.

bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Victor

Wat is je favoriete Managementboek?

Leo
Leo
3 maanden geleden

Ik zoek de volgorde van de boeken van Garvin Pouw. Echter iedere site die ik heb bezocht heeft een andere volgorde. Ken jij de juiste volgorde. Alvast dank voor je moeite. Btw, Ik lees heel graag Fantasy in mijn vrije tijd.

Leo
Leo
2 maanden geleden
Antwoord aan  Bookstamel

Dankjewel Bookstamel. Je hulp waardeer ik ten zeerste.

18
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x