Even Voorstellen Lotte van den Noort

Hallo lieve lezers van Bookstamel, April doet wat die wil . Ik ben benieuwd naar wat april voor ons in petto heeft . In elk geval voor mijn blog weer een hoop leuke auteurs van eigen bodem 🙂 We trappen deze maand af met Lotte van den Noort als onze eerste auteur van eigen bodem ! Altijd weer leuk om auteurs van eigen bodem aan jullie voor te stellen op mijn blog . Wisten jullie dat wij zoveel toffe Nederlandstalige auteurs hadden ? Ik kende er al veel maar sinds ik met mijn blogs ben begonnen heb ik er echt nog veel meer leren kennen .

bewaar voor later op pinterest

Lotte van den Noort is 23 lengtes jong en is geboren en getogen in Helmond, Noord Brabant. Van kinds af aan schreef ze al veel verhalen in kleine boekjes, die ze dan meenam naar haar school en voor mocht lezen aan de klas. Dit deed ze ongeveer tot groep zes.

Op de middelbare school kwam ze erachter dat ze het vak Nederlands toch wel stiekem erg leuk vond. Ze begon weer met schrijven in een notitieboek en mocht ook die verhalen voorlezen aan de klas. Toen Lotte veertien was en in de krant een artikel las over een jong meisje dat haar boek had uitgebracht, dacht Lotte: dat wil ik ook!

Zo gezegd, zo gedaan. Lotte schreef binnen drie weken haar eerste boek voor kinderen, dat werd uitgegeven bij Boekscout-YO! In totaal heeft ze daar 3 boeken uitgebracht, waarna 3 boeken in eigen beheer. Naarmate Lotte ouder werd, begon ze in te zien dat een echt goed boek meer tijd nodig had en goed onderzoek. Ze ging zitten voor haar nieuwste boek: Typewriter. Hier heeft ze één jaar over gedaan. Omdat het boek qua inhoud en kwaliteit zoveel verschilt van haar andere boeken, ziet Lotte Typewriter als haar officiële debuut.

Naast schrijven vind Lotte het ook leuk om digitaal te tekenen, om te schilderen, muziek te luisteren, te lezen, series te kijken en wandelingen te maken. Lotte is heel leergierig en springt van de hak op de tak met nieuwe hobby’s. Toch staat schrijven nog altijd op nummer een voor Lotte. En dat zal ook altijd zo blijven.

Heel veel liefs, Melanie

Wil je Lotte van den Noort nog beter leren kennen? Lees dan mijn interview met haar of de blog over haar boeken.

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. 19 oktober 2020

    […] lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het de tweede week in de blogs van eigen bodem met Lotte van Den Noort. En dat betekent dat we het hier lekker over het boek van Lotte gaan hebben vandaag. Want wat […]

  2. 14 april 2021

    […] is met Lotte van den Noort. Lotte ken ik inmiddels al een poosje via Instagram, Facebook etc. Maar Lotte is ook een van de weinige auteurs die ik in het echt heb ontmoet. Vorig jaar heb ik namelijk […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge