Even Voorstellen Lotte van den Noort

Hallo lieve lezers van Bookstamel, april doet wat die wil. Ik ben benieuwd naar wat april voor ons in petto heeft. In elk geval voor mijn blog weer een hoop leuke auteurs van eigen bodem 🙂 We trappen deze maand af met Lotte van den Noort als onze eerste auteur van eigen bodem! Altijd weer leuk om auteurs van eigen bodem aan jullie voor te stellen op mijn blog. Wisten jullie dat wij zoveel toffe Nederlandstalige auteurs hadden? Ik kende er al veel maar sinds ik met mijn blogs ben begonnen heb ik er echt nog veel meer leren kennen.

Lotte van den Noort is 23 lengtes jong en is geboren en getogen in Helmond, Noord Brabant. Van kinds af aan schreef ze al veel verhalen in kleine boekjes, die ze dan meenam naar haar school en voor mocht lezen aan de klas. Dit deed ze ongeveer tot groep zes.

Op de middelbare school kwam ze erachter dat ze het vak Nederlands toch wel stiekem erg leuk vond. Ze begon weer met schrijven in een notitieboek en mocht ook die verhalen voorlezen aan de klas. Toen Lotte veertien was en in de krant een artikel las over een jong meisje dat haar boek had uitgebracht, dacht Lotte: dat wil ik ook!

Zo gezegd, zo gedaan. Lotte schreef binnen drie weken haar eerste boek voor kinderen, dat werd uitgegeven bij Boekscout-YO! In totaal heeft ze daar 3 boeken uitgebracht, waarna 3 boeken in eigen beheer. Naarmate Lotte ouder werd, begon ze in te zien dat een echt goed boek meer tijd nodig had en goed onderzoek. Ze ging zitten voor haar nieuwste boek: Typewriter. Hier heeft ze één jaar over gedaan. Omdat het boek qua inhoud en kwaliteit zoveel verschilt van haar andere boeken, ziet Lotte Typewriter als haar officiële debuut.

Naast schrijven vind Lotte het ook leuk om digitaal te tekenen, om te schilderen, muziek te luisteren, te lezen, series te kijken en wandelingen te maken. Lotte is heel leergierig en springt van de hak op de tak met nieuwe hobby’s. Toch staat schrijven nog altijd op nummer een voor Lotte. En dat zal ook altijd zo blijven.

Heel veel liefs, Melanie

Wil je Lotte van den Noort nog beter leren kennen? Lees dan mijn interview met Lotte van den Noort.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het de tweede week in de blogs van eigen bodem met Lotte van Den Noort. En dat betekent dat we het hier lekker over het boek van Lotte gaan hebben vandaag. Want wat […]

trackback

[…] is met Lotte van den Noort. Lotte ken ik inmiddels al een poosje via Instagram, Facebook etc. Maar Lotte is ook een van de weinige auteurs die ik in het echt heb ontmoet. Vorig jaar heb ik namelijk […]

trackback

[…] Benieuwd geworden naar Lotte? Lees dan mijn recensie van haar boek Unwritable of de blog waarin ik Lotte voorstel. […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x