Koorddansen van Wendy Stroobant

Hallo lieve lezers van bookstamel, kennen jullie dat gevoel je ziet een boek in de winkel liggen en daar zou je hem niet zo 1,2,3 van mee pakken. Er is niet echt een reden voor maar je kiest gewoon liever wat anders. Dan wordt het boek opeens door een paar vrienden aangeraden of krijg je het kado en blijkt het helemaal geweldig te zijn. Nou dat overkwam mij vorig jaar met Zondagskind van Judith Visser dat was voor mij toen echt het boek van 2018 en Ik heb zo het vermoeden dat het boek waar ik zo de recensie voor ga schrijven wel eens de verrassing voor mij kan zijn van 2019. Ik kreeg Koorddansen als verrassing opgestuurd door Clavis young adult en het was in een woord geweldig.

Je kunt koorddansen nu kopen in alle boekhandels. 

Recensie Koorddansen. 

Titel: Koorddansen Auteur: Wendy Stroobant Uitgever: Clavis Young Adult  Aantal sterren:5/5

Hier gaat het boek over.

Joren werkt als tuinman bij de Woestenborgs, een wat vreemde familie met een strenge oma, een oom die dieren opzet en de tweeling Edith en Edward. Hij valt voor de charmes van Edith, maar waarom verlaat zij zelden het huis? En waarom heeft tante Anna haar eigen kamer terwijl ze allang overleden is? Of die stuntelige Edward. Zijn familie spoort hem aan zich wat stoerder te gedragen, meer “mannelijk’. Maar is Edward wel een échte jongen?

Wat ik van het koorddansen vindt:

Echt dit boek is zo ontzettend goed ! Sorry dat moest ik echt even gelijk kwijt . Nu verder naar mijn inhoudelijke recensie.

Dit is een van de mooiste covers die ik ooit heb gezien zeker nadat je het boek hebt gelezen . De cover past echt perfect bij het verhaal . De kleur van de cover vind ik ook echt perfect gekozen . De titel past ook perfect bij het verhaal. 

Let op deze recensie kan een kleine spoiler bevatten. 

Tijd om het over het verhaal te gaan hebben want wauw wat is dit verhaal bijzonder en ontzettend mooi geschreven. Het boek gaat over een onderwerp waar in mijn gevoel nog steeds een te groot taboe op heerst en veel te weinig over gesproken wordt. In het boek maken we kennis met Edward een verlegen stille jongen een beetje een sulletje. Op een bijzondere manier bouwt hij toch een band op met Joren die bij zijn familie in de tuin werkt. Joren merkt ongeveer halverwege het verhaal op dat Edward eigenlijk wel veel vrouwelijke trekjes heeft en wat lijkt hij eigenlijk veel op zijn tweeling zus Edith. Edith is een meisje wat niet naar school gaat en waarvan Edward alleen maar glimpen opvangt als die bij de Woestenborgs in de tuin werkt. Maar wie is toch die stille Edward? Het boek is een prachtig verhaal over in het verkeerde lichaam geboren te worden. Een verhaal over vriendschap en liefde. Een verhaal over jezelf zijn en vooroordelen. Ik denk dat dit een verhaal is wat iedereen moet lezen want het is zo ontzettend goed geschreven.

Door de manier waarop Wendy het verhaal heeft geschreven krijg je al snel een band met meerdere personages. Elk personage heeft eigenlijk wel iets bijzonders. En van elk personage kun je ook weer iets leren. Hoewel het boek natuurlijk een sterk hoofdpersonage heeft voelen de andere personages niet aan als bijzaken en dat vond ik vooral erg mooi. Daarnaast is het gewoon heel bijzonder om te lezen hoe de personages hun eigen ontwikkelen.

Al met al dus een heel krachtig verhaal en daarom krijgt het boek een dikke 10!

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Houd je van boeken in dit genre lees dan ook eens mijn recensie van Zwarte Lieveling van Susanne Koster.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bergfamilie
5 jaren geleden

Klinkt als een goed verhaal (en ik vind je eigenlijk niks teveel verklappen hoor!) maar hoe dik of dun is dit boek? En hoelang heb je erover gedaan om het uit te lezen?

Bookstamel
5 jaren geleden
Antwoord aan  Bergfamilie

Dit boek is niet zo heel dik. Makkelijk te lezen voor een normale lezer zeg maar ik deed er maar 2 uurtjes over maar ik lees heel veel.

Milou
5 jaren geleden

Klinkt goed! Sowieso altijd wel leuk om weer is iets nieuws te lezen, verrijkt je kennis meteen wat.

Bookstamel
5 jaren geleden
Antwoord aan  Milou

Zeker en dit is echt een heel mooi onderwerp om over te lezen

Mandy
Mandy
5 jaren geleden

Lijkt me een heerlijk boek! De cover spreekt me ook direct al aan

Bookstamel
5 jaren geleden
Antwoord aan  Mandy

het is echt een dikke aanrader!

Skincarebynaomi
5 jaren geleden

Dit heeft mijn interessse wel gewekt, ik ga snel eens kijken naar dit boek. Op dit moment ben ik bezig met een boek van Simone van der Vlugt (Op klaarlichte dag), ook echt een geweldig boek. Wat een verhaal zeg!

Bookstamel
5 jaren geleden
Antwoord aan  Skincarebynaomi

Oooh de boeken van Simone van der Vlugt zijn idd ook heerlijk om te lezen.

MC Kleuver
5 jaren geleden

Altijd fijn als je snel een gevoel krijgt bij personages. Dat maakt het verhaal vaak indringender. Het boek heb ik ook gezien in de winkels en ik zou er inderdaad ook eigenlijk langslopen.

Bookstamel
5 jaren geleden
Antwoord aan  MC Kleuver

Jup maar hij is echt zo de moeite waard om te lezen echt heel goed!

Danielle
5 jaren geleden

Leuk, ik ben erg nieuwsgierig naar het boek.

Bryan
5 jaren geleden

Dit boek lijkt mij wel leuk. Zal hem zeker eens vastnemen als ik hem tegenkom.

Jouvence.nl
Jouvence.nl
5 jaren geleden

Klinkt als een spannend verhaal, je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt naar dit boek!

Bookstamel
5 jaren geleden
Antwoord aan  Jouvence.nl

Fijn dat je er nieuwsgierig naar bent geworden,

trackback

[…] je van dit soort verhalen lees dan ook eens mijn recensie van Koorddansen van Wendy […]

15
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x