Recensie: H@ck van Mirjam Mous

Lieve Lezers van Bookstamel , Ik vertelde jullie pas al dat Mirjam Mous een nieuw boek uit heeft gebracht namelijk H@ck . En ik had de eer om dat boek te mogen lezen. Inmiddels heb ik het boek uit en er enorm van genoten. Dus vandaag gaan we het gezellig hebben over H@ck in deze recensie vanuit mijn hart.

Recensie H@ck

Auteur: Mirjam Mous Titel: H@ck Uitgever: Van Goor – Best of Ya Aantal pagina’s: 400 Aantal sterren: 5/5

Hier gaat H@ck van Mirjam Mous over:

In de Bange Jaren stond de Derde Wereldoorlog op het punt van uitbreken en de aarde dreigde intussen ten onder te gaan aan het veranderende klimaat. Economische groei was het enige dat telde. Gelukkig ontstond er een tegenbeweging. Steeds meer mensen begonnen op eigen houtje duurzame projecten te ontwikkelen en maakten zich hard voor een betere wereld: sinds de Grote Ommekeer gaat het weer beter met de aarde. Het resultaat is een ideale wereld, volgens de vijf nieuwe leiders. Maar als je je niet aan hun regels houdt… 

Wanneer Holden Winters een oude bunker ontdekt met spullen uit de Bange Jaren, heeft dat grote gevolgen. De smaak van ananas uit blik overtreft alle vita en shakes die hij ooit geproefd heeft. En de vuurpijlen die hij vindt en afsteekt tijdens Happy Day zijn veel mooier én vooral echter dan de kunstmatige vuurwerkshow die elk jaar georganiseerd wordt. Maar Holden blijft niet ongezien en wordt opgepakt door de handhavers. Die zijn echter iets heel anders met hem van plan dan hij had verwacht. Holdens zus Prissy ontvangt intussen mysterieuze berichtjes van een onbekende op haar camphone. Hoe kan het dat de afzender alles van haar weet, maar zij niets van hem? En waarom heeft ze het gevoel dat er iets niet klopt aan de arrestatie van Holden?

Dit vind ik van het boek.

Wauw wat heeft Mirjam met H@ck een mega goed boek geschreven laat ik daar mee beginnen . Het boek speelt zich af in een andere wereld/tijd maar het zo net zo goed op dit moment in Nederland kunnen gebeuren. Mirjam snijdt onderwerpen aan die normaal misschien niet zo snel opgepakt worden door jongere maar nu door haar manier van schrijven de jongeren wel aan het denken zet. Neem als voorbeeld de klimaat veranderingen en de demonstraties die daar nu over zijn. In het boek eten mensen ook vita en shakes omdat het volgens de grote leiders goed is voor het klimaat. En hoeveel invloed hebben de leiders van de wereld eigenlijk? Zijn dingen niet makkelijk manipuleerbaar. Kunnen wereldleiders en grote bedrijven ons niet dus danig beïnvloeden dat we andere keuzes maken?

In dit boek van Mirjam worden al dit soort onderwerpen aangekaart op een speelse manier in het verhaal . Dat zorgde ervoor dat ik al snel helemaal was weg gedwaald in het boek. Holden zijn personage is heerlijk neergezet een beetje rebelse puber die de grenzen van de regels op zoekt en daardoor verstrikt raakt in dingen. Prissy die zich steeds meer gaat afvragen of de dingen om haar heen wel allemaal kloppen. En zo komt langzaam aan alles samen in het boek en leren we steeds meer over de nieuwe wereld en hun leiders. Het boek eindigt met een redelijk open einde dus ik hoop dat Mirjam ons niet te lang laat wachten op een vervolg.

Liefs Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x