De perfecte moeder van Esther Boek

Hallo Lieve lezers van Bookstamel, Wat vind ik het een bijzondere en spannende dag! Het is namelijk de allereerste keer dat ik een blog mag schrijven voor een blogtour van uitgeverij Hamley books. Er komen nog meer blogtours in samenwerking met deze uitgever aan maar de eerste is toch altijd het spannendste. Want doe je het dan wel goed gaan uitgever en auteur tevreden zijn etc. Ik ben een echte piekeraar dus al deze vragen gingen natuurlijk door mijn hoofd! Maar toen dacht ik hé ik ben wie ik ben! Zolang ik mezelf blijf komt het allemaal goed want zo werkt het inmiddels al een jaar lang. Tijd dus voor mijn recensie van De perfecte moeder.

Recensie De perfecte moeder.

Titel: De perfecte moeder Auteur: Esther Boek Uitgever: Hamley Books Aantal sterren: 4/5

Waar gaat De perfecte moeder over:

Een aangrijpende roman over twee sterke vrouwen die niet kunnen ontsnappen uit de wereld waarin ze opgroeiden.

Nelleke en Helena zijn vrouwen die elk op hun eigen manier trachten te ontsnappen aan hun verstikkende verleden.
Nelleke wil vluchten uit het armoedige bestaan dat ze van haar ouders erfde en zal daarvoor tot het uiterste gaan. Rijkeluiszoon Jacob lijkt de perfecte man om te manipuleren in een huwelijk dat haar rijkdom zal verzekeren. Alleen: maakt geld alles goed?
Helena groeit op in een, voor de buitenwereld, perfect gezin. Maar is dat wel zo? Wat er achter gesloten deuren gebeurt, blijft lang verborgen.
Wanneer haar moeder plots overlijdt, stort Helena’s zorgvuldig gecreëerde wereldje in. De verstrekkende gevolgen van haar moeders dood, blijven haar voor de rest van haar leven achtervolgen. Hoe ontloop je immers het systeem waarin je opgroeide, als dat je nooit meer loslaat?
De Perfecte Moeder is een aangrijpende roman over twee sterke vrouwen die niet kunnen ontsnappen uit de wereld waarin ze opgroeiden.

Wat vind ik van De perfecte moeder:

We beginnen zoals gewoonlijk met de cover die ik echt prachtig vind. Ik hou normaal niet zo van boeken met mensen op de cover. Maar op deze cover vind ik het prachtig dat de 2 gezichten door elkaar zijn verweven. Dit laat mij meteen zien dat het verhaal over 2 vrouwen gaat die op een of andere manier iets met elkaar te maken hebben.

Het boek is vrij heftig en daar houdt misschien niet iedereen van. Maar hoeveel invloed hebben de dingen die je mee maakt in je jeugd eigenlijk op je? Dat is een vraag die Esther Boek in dit verhaal op een prachtige manier heeft neergezet.  Omdat ik zelf best veel pittige dingen in me leven heb meegemaakt waar ik verder niet al te veel over uit wil wijden kwamen sommige stukken heel erg binnen en moest ik regelmatig een traantje laten. Dus alhoewel ik het een prachtig boek vindt en denk dat iedereen het zou moeten lezen. Wil ik je wel vragen om na te denken of je van boeken over onderwerpen als misbruik,verslaving en angst wil lezen.

De personages van Nelleke en Helena worden op een mooie manier verweven met elkaar . Doordat je regelmatig switch van personage en tijd leest het boek toch erg vlot weg. Het verhaal over Helena vond ik het meest boeiend om te volgen. Helena is een super lief meisje dat word getekend door de dingen die ze mee maakt in het verhaal. Sommige beelden zijn zo ontzettend goed omschreven dat ik super goed kon mee leven met dat kleine bange meisje. Ik ga niet teveel in op de gebeurtenissen die ik bedoel want ik wil niet teveel verklappen. Ik denk dan ook dat iedereen die dat soort dingen mee maakt de perfecte moeder wil zijn voor zijn of haar eigen kind. Maar wanneer ben je eigenlijk de perfecte moeder?

Heb jij daar als vrouw wel eens over nagedacht? Of heb je wel eens nagedacht over wat de dingen uit het verleden kunnen doen met jou als persoon? De dingen die ik heb meegemaakt in het verleden zoals een alcohollist in mijn nabij omgeving hebben mij zeker getekend in wie ik nu ben. Nelleke is juist voor mij meer het tegen over gestelde van Helena zij word juist gehard door de dingen die ze mee heeft gemaakt. Ze zoekt naar liefde die ze nooit heeft gehad maar vind ze die liefde ook?

Al met al heb ik dit boek in 2 dagen uitgelezen ik kon het gewoon niet weg leggen. Het boek is rauw het boek is puur het boek is heftig en brengt de nodige tranen op je gezicht als je net zoals mij super goed kunt mee leven met de personages. Soms ging de schakeling tussen de tijden en personages een beetje te snel. Maar ik heb genoten hoe dubbel dat ook klinkt bij zo’n puur boek als die van Esther van het boek. En daarom krijgt het boek van mij 4 sterren.

Oooh ja vergeet niet om over 2 dagen terug naar me blog te gaan want dan komt het interview met Esther Boek online!

Heel veel liefs , Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] mijn blog naar aanleiding van haar boek de perfecte moeder. Eerder schreef ik al een recensie van De perfecte moeder.  Tijdens het interview heb ik Esther Boek het hemd van het lijf kunnen vragen. Nu is het dus tijd […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x