Interview met Lotte van den Noort

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het alweer tijd voor een Interview met Lotte van den Noort. Dat betekent helaas wel dat het alweer de laatste week is van Lotte haar blogs van eigen bodem. Maar eerst wil ik je een fijne 2de paasdag wensen! Genieten jullie ook zo van het mooie weer deze dagen? Heerlijk in de tuin met een koel glaasje drinken en een leuk boek om te lezen. Nou hier doen we dat zeker wel, het zwembadje staat op en de bbq gaat regelmatig aan. Je snapt het al ook de boeken gaan er in een rap tempo doorheen.

Foto van auteur Lotte van den Noort

Interview met Lotte van den Noort

Wilde je altijd al schrijfster worden of had je vroeger andere dromen ?
Vanaf het moment dat ik leerde schrijven op school, schreef ik al kleine verhaaltjes. Echte dromen om auteur te worden had ik nog niet, want ik wist niet dat zoiets bestond. Pas toen ik veertien was besefte ik dat ik wilde schrijven. Ik wilde toen ik klein was heel graag zwarte piet worden.

Typewriter is je eerste officiële debuut hoe voelde het om het eerste exemplaar in je handen te krijgen ?
Ik heb eerder mijn eigen boeken mogen vasthouden, maar dit voelde inderdaad anders. Ik weet nog wel dat Sacha mij het eerste exemplaar overhandigde. Ze had grote dozen bij, gevuld met mijn boek! Dat was zo bizar. Het voelde niet echt.

Typewriter is uitgegeven door Wolf en Dragon een nog vrij nieuwe uitgeverij hoe ben je daarbij terecht gekomen ?
Ik ontmoette Sacha op een evenement in Eindhoven en ik had van te voren op YouTube gezien dat ze een uitgeverij begon. Op het evenement heb ik met haar gepraat wat ze precies wilde uitgeven en ze zei dat ik het gewoon moest opsturen, het kon nooit kwaad. Ik wilde graag bij een uitgeverij terecht die zich ook specifiek richt op YA.

Typewriter speelt zich af in 1930 waarom heb je er voor gekozen een verhaal te schrijven die zich afspeelt in de oude tijd ?
Mijn moeder zei vroeger al dat ik een oude ziel heb. Ik ben gek op geschiedenis en verhalen die zich in het verleden afspelen. Ik vind die tijd veel romantischer, veel mooier. Nog niet te spreken over de kleding en de nette manieren die ze toen hadden.

Waar heb je de inspiratie voor Typewriter vandaan gehaald ?
Veel boeken en series.

Op welke plek en welk moment van de dag schrijf je het liefst ?
Ik kan altijd schrijven. Ik schrijf als ik er zin in heb. Ik merk wel dat als ik heel laat in de avond schrijf, ik het de volgende dag kan weggooien, omdat ik dan al veel te moe was en dan vaak niet door heb dat ik onzin opschrijf.

Welke personage uit Typewriter is je eigen favoriet ?
Andrew. Ik vond het heerlijk om hem te schrijven. De grote, sterke en stoere man met het kleine hartje op de juiste plek. Ik had veel moeite om afscheid te nemen van Andrew.

Je schrijft momenteel Ya boeken wil je ook nog andere Genre gaan schrijven ?
Voor nu nog niet. Ik merk echter wel dat ik meeschrijf met mijn eigen leeftijd. Dus misschien ooit.

Wat kunnen we in de toekomst nog allemaal van Lotte gaan verwachten ?
Schrijven gaat niet zo vlot als voorheen en omdat ik op school zit gaat het ook trager. Ik wil meer schrijven en in het YA genre blijven. Ik kan alleen niet zeggen wanneer je het volgende van me te zien krijgt.

Wat voor hobby’s heb je naast het schrijven van boeken ?
Naast schrijven lees ik natuurlijk ook erg graag. Ik hou van spelletjes spelen, zowel op de computer als Playstation. Ik ben sinds kort ook begonnen met schilderen en digitaal tekenen. Naast al die dingen vind ik het ook heerlijk om Koreaanse series te kijken en naar muziek te luisteren.

Wat doe je als je even helemaal vast zit in een verhaal ?
Dan laat ik het liggen en schrijf ik het niet af. Of, als ik geluk heb, bijt ik me er doorheen en pak ik het uiteindelijk weer op.

In welke fantasie wereld zou jij wel willen leven ?
Harry Potter. Kom op. Is dat een vraag? Wie wil er nou niet naar Zweinstein gaan?

En dan nog een paar meer keuze vragen , Het zou leuk zijn als je er bij schrijft waarom je een bepaalde keuze maakt .

Ontbijt of diner ?
Ontbijt. Ik kan in de ochtend zoveel eten. Ik vind warme broodjes ook altijd zo lekker ruiken.

Fruit of Groente ?
Groente. Ik ben altijd te lui om fruit te pakken.

E-book of Papieren boek ?
PAPIER! GEEN TWIJFEL MOGELIJK!

Ochtend of Nacht ?
Ochtend. Ik ben iemand die altijd vroeg uit de veren is. Ik vind het anders zonde van mijn dag.

Dik boek of Dun boek ?
Tussenin. Een dun boek heb ik zo snel uit en een dik boek wordt voor mij altijd te lang dradig en te zwaar.

Lopen of fietsen ?
Lopen. Van fietsen ga ik zweten.

Thee of Koffie ?
Koffie. Ik heb thee nooit lekker gevonden.

Donker of Licht ?
Donker. Is meer sfeervol!

Stad of Dorp ?
Om te winkelen een stad. Om te wonen een dorp. Lekker rustig.

Ik hoop dat jullie net zo genoten hebben van dit Interview met Lotte van den Noort als dat ik heb gedaan. Ik wil Lotte ontzettend bedanken dat ze mee wilde doen aan de blogs van eigen bodem.

Liefs Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Benieuwd geworden naar Lotte? Lees dan mijn recensie van haar boek Unwritable of de blog waarin ik Lotte voorstel.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nicole Orriëns
4 jaren geleden

Ik houd ook meer van papieren boeken dan van eBooks hoewel ik de laatste tijd eBooks wel meer ben gaan waarderen.

Janet
4 jaren geleden

Dozen vol met je eigen boeken lijkt me toch zo bijzonder. Dat is waarvoor je het doet natuurlijk, heel gaaf! Ik lees ook liever op papier dan via de e-reader.

Melissa
4 jaren geleden

Altijd leuk om andere beter te leren kennen. En ja ik zou ook op zwei stein willen wonen.

Francis | Mamazetkoers
4 jaren geleden

Ik vind dit soort interviews zo leuk om te lezen. Altijd leuk om anderen op deze manier beter te leren kennen.

trackback

[…] blijven . Heel veel liefs , Melanie Wil je Lotte van den Noort nog beter leren kennen? Lees dan hier mijn interview met haar en hier mijn recensie van haar […]

trackback

[…] je Lotte nog beter leren kennen? Lees dan hier mijn interview met […]

trackback

[…] Wil je Lotte van den Noort nog beter leren kennen? Lees dan mijn interview met Lotte van den Noort. […]

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x