Upgrade van Lara Reims

Hallo Lieve Lezers van Bookstamel, Ik mocht weer eens mee doen aan een super leuke blogtour van Hamley books een super leuke uitgever in Belgie. Dit keer mag ik Upgrade van Laura Reims lezen. Lara Reims verhuisde 10 jaar geleden naar Frankrijk . Dat is dan ook de plek waar ze leest schrijft en leeft met het uitzicht op parijs. Ik was vooral erg benieuwd naar Upgrade omdat het een debuut is in een genre waar ik van hou. Het leuke aan een debuut vind ik dat je echt nog niet weet wat je moet verwachten van de schrijfstijl van een auteur. Wat ik vind van de schrijfstijl van Lara Reims lees je in onderstaande recensie.

Recensie Upgrade

Titel: Upgrade Remi 1.0 Auteur: Lara Reims Uitgever: Hamley Books Genre: Young Adult Aantal sterren: 5/5

Wat doe je als de toekomst ineens voor je deur staat? Wat doe je als je huis ineens ontploft? Als je van het ene op het andere moment in een nieuwe wereld belandt? Als je de mogelijkheid krijgt fantastische dingen te leren, maar niemand je de waarheid vertelt over wie je bent en wat je allemaal kan? Rémi heeft genoeg van raadsels, halve verklaringen en slappe excuses. Hij gaat op zoek naar wie hij is. En waarom. Rémi voelt zich al zijn hele leven anders dan anderen. Zijn ouders verbergen iets voor hem, maar hij kan er niet achter komen wat. Rémi wil weten wie hij is en gaat op zoek naar zijn ware identiteit. Maar net als hij op het punt staat antwoorden te vinden, is er die knal. Zijn huis ontploft. Rémi kan niet anders dan de hand grijpen die hem vanuit de duisternis wordt toegestoken. Hij komt terecht in het mysterieuze Creodroom, een instituut waar de wetenschap haar tijd ver vooruit is. Techniek voelt aan als magie. Robots lijken verbazingwekkend veel op mensen. Alles waar de tiener ooit over droomde, is hier werkelijkheid. Rémi wordt overrompeld door fantastische technologie en hij ontmoet jongeren die vrienden voor het leven worden. Voor het eerst voelt hij zich thuis. Tot zijn verleden hem weer inhaalt en Rémi beseft dat hij nog steeds in groot gevaar is.?

Wat ik van het boek vindt: 

Upgrade van Lara Reims  past regelrecht in mijn straatje. Ik ben gek op boeken als de test , H@ck , de Mazerunner etc . Waarin dystopische werelden geen ver van je bed show zijn maar wel zo zijn neergezet dat je na gaat denken over bepaalde dingen. De cover van het boek geeft al gelijk de sfeer van het boek aan en past er daarom perfect bij. Ik vind het ook super tof dat dit boek een hardcover uitvoering is! (Ik ben namelijk gek op hardcovers) 

Maar goed laten we terug gaan naar het boek. In het begin maken we kennis met Remi en Remi is anders dan anderen en opzoek naar de waarheid over wie hij is. We kweken al gelijk een band met Remi en hoe hij zich moet voelen. Op Creadroom komt Remi al snel in aanraking met Emma die net als hij nieuw is op het Creadroom. Samen gaan ze op onderzoek uit want wat heeft de Mysterieuze Thot allemaal te verbergen. En waarom zit er iemand achter Remi aan? Allemaal vragen die later in het boek steeds meer beantwoord gaan worden als de puzzelstukjes langzaam aan in elkaar gaan vallen. Tijdens hun ontdekkingstocht ontmoeten Remi en Emma verschillende mensen die hun allemaal willen helpen en steeds weer een klein stukje van het verhaal ontrafelen.

Wat ik fijn vind aan het boek is dat de hoofdstukken niet te lang zijn en dat de niet hedendaagse wereld die geschapen is door Lara Reims geen ver van je bed show is. Want heel veel onderwerpen die in het boek aan bod komen zoals Genetische manipulatie zouden in de hedendaagse wereld net zo goed waarheid kunnen worden. Daarnaast is het ook geen standaard boek geworden met jonge die anders is als andere gaat naar speciale school. Het boek heeft veel diepgang en een boeiende verhaal lijn. Ik kan zelfs wel stellen dat dit tot nu toe een van mijn favoriete boeken is die ik dit jaar gelezen heb. Daarom krijgt het boek van mij natuurlijk een dikke 10. En kan ik niet wachten tot het volgende deel in Oktober uit komt. Pff waarom duurt wachten altijd zolang he!

Heel veel liefs, Melanie

Benieuwd naar meer recensies lees dan de recensie van Blackout het vervolg op upgrade.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] voor een Interview met Lara Reims. Maar denk je nu Remi boeken waar heeft ze het over dan kun je hier mijn recensie van Remi 1.0 Upgrade lezen. Maar goed tijd dus om Lara wat beter te gaan leren […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x