Interview met Mascha Gesthuizen

Hallo lieve lezers van bookstamel, afgelopen weken hebben jullie Mascha Gesthuizen wat beter leren kennen op mijn blog. Zo konden jullie al een blog lezen waarin ik Mascha voorstel en schreef ik een recensie van haar boek Halverwege het einde. Maar ik vond het tijd worden om deze auteur nog wat beter te leren kennen. Dus besloot ik om Mascha het hemd van het lijf te gaan vragen. Dit interview met Mascha Gesthuizen kun je hieronder lezen. Heel veel leesplezier.

Interview met Mascha Gesthuizen

Voor het interview kregen mijn instagram volgers de kans om ook hun vragen voor Mascha in te dienen en de vraag die daar toch wel het meeste werd gesteld was: Wat is voor jou de voornaamste reden dat je een boek bent gaan schrijven over depressies?

Het boek is de tastbare uitkomst van 5 jaar psychotherapie. Tijdens de therapie heb ik ervaren dat er meer taboe op het onderwerp depressie rust dan men denkt. Zeker als het ook nog een arts is die het krijgt. Ik wil met het boek pleiten voor meer openheid. Bovendien wilde ik laten zien dat depressie meer is dan een paar weken somberheid. En ik wil de lezers laten voelen hoe het kan zijn om depressief te zijn.

Daarnaast ging het ook erg vaak over de titel “Halverwege het einde“. Want hoe bedenk je nou eigenlijk de titel van je boek?

Dat was heel leuk. Samen met een vriendin die zelf ook schrijft en meelezer was voor mijn boek, hebben we een brainwrite gedaan. Dat is een brainstorm maar dan schrijvend. Je begint wat te schrijven en na een paar minuten ruil je van blaadje en vul je aan of ga je verder. Daarna volgt een stevige discussie en uiteindelijk kom je tot een titel die bij je boek past. Ik ben erg blij met de titel. Hij is op zoveel manieren uit te leggen in relatie tot het boek. Heb je al eens geprobeerd wat het met de betekenis doet als je de klemtoon steeds een woord verlegt?

Veel aspirant schrijvers zijn ook heel erg benieuwd of het moeilijk is om een uitgever te vinden of te kiezen. En naar hoe je bij je huidige uitgeverij futuro uitgevers terecht bent gekomen?

Na twee afwijzingen ben ik naar de uitgeversdag van Marelle Boersma en Jolanda Pikkaart gegaan. Om tips te krijgen, inspiratie op te doen en ook om uitgevers te spreken, want die gelegenheid wordt geboden. Aan het eind van de dag kwam ik in gesprek met Marcel Roozenboom. Hoe dat ging, kun je lezen in mijn blog ‘Taxi voor de heer Roozenboom’ die te vinden is op mijn website. Het contact met de uitgeverij was meteen goed en er ontstond een vruchtbare samenwerking. Nog steeds trouwens, want als je boek uitgegeven is, ben je er nog niet.

Heb je misschien voor deze beginnende/startende auteurs nog een tip die je ze zou willen meegeven?

Begin niet in het wildeweg maar bereid je goed voor. Door naar schrijversdagen te gaan zoals de studiedag van de schrijversacademie of de schrijversdag van schrijvenonline. Lees over schrijven, volg een cursus of een opleiding. En als je je boek uitgegeven wilt hebben, begin dan op dag 1 met het opbouwen van een netwerk. Op fb, instagram, twitter, linkedin. Maar ook met schrijvers in je buurt. Er zijn er meer dan je denkt.

Ik ben eigenlijk ook wel heel benieuwd naar wat je voelde toen je voor het eerst je eigen boek in handen kreeg?

Ja, dat is best een treurig verhaal. Op het moment dat mijn boek uitkwam was ik depressief. Ik was alleen thuis toen de eerste doos met boeken kwam. Ik heb hem open gemaakt en een exemplaar op de kast gelegd. Dat was het. Later hebben we het natuurlijk nog wel gevierd met een lekker etentje met mijn gezin.

Op je website kunnen we zien dat je inmiddels bezig bent aan je tweede boek wat kunnen we daar van verwachten?

Loeiende koeien. Meer zeg ik niet.

Op je website kunnen we zien dat je inmiddels bezig bent aan je tweede boek wat kunnen we daar van verwachten? Loeiende koeien. Meer zeg ik niet.

Als we het toch over vervolg boeken hebben over welke onderwerpen zou je nog graag een boek willen schrijven?

Vanuit mijn achtergrond als huisarts, boeien maatschappelijke thema’s me. Ik heb gezien wat bijvoorbeeld alcoholisme, kindermishandeling of een faillissement met een gezin kan doen. In mijn volgende boek speelt alcoholisme een grote rol.

En wat zou je als schrijver graag nog bereiken?

Ik wil boeken schrijven die gelezen worden en waar mensen door geraakt worden.

Nu ben je zelf natuurlijk auteur maar naast het schrijven lees je zelf ook graag?

Geen schrijver kan zonder lezen.

En welk boek of auteur zou je dan kunnen aanraden aan de lezers van mijn blog?

Mijn top 25 vind je op https://www.hebban.nl/!/mascha-gesthuizen/mijn25mooisteboeken

Tot slot nog een paar korte vragen die helemaal niks met schrijven te maken hebben!

Maar waar we wel erg benieuwd naar zijn. Want van wat voor soort muziek hou je?

Mijn muziekkeus hangt vooral van mijn stemming af.

Heb je ook huisdieren?

Mijn lieve labrador Nina die helaas maandag geopereerd moet worden aan haar kruisband. En de twee oergezonde konijnen Pip en Gijs, broer en zus uit een eigen nest. Zo lief hoe ze elkaar verzorgen en vertroetelen.

Ojee dat is niet zo mooi dat ze geopereerd moet worden ik ga duimen dat alles maandag goed gaat! Wat doe je graag om te ontspannen?

Lopen en hardlopen, altijd met Nina. En lezen en schrijven. Natuurlijk.

Tot slot nog een laatste vraag waar word je nou echt gelukkig van?

Schrijven!

Mascha super bedankt voor de leuke antwoorden! Ik ben benieuwd wat jullie van het interview met Mascha Gesthuizen vonden laten jullie het even weten in een reactie onder deze post?

Wil je Mascha nou nog beter leren kennen? Neem dan eens een kijkje op https://arnhemsschrijfbedrijf.nl

Liefs Melanie

Benieuwd geworden naar Halverwege het einde lees dan mijn recensie.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] je Mascha Gesthuizen nog beter leren kennen? Lees dan hier mijn interview met haar. Of hier de recensie van haar […]

trackback

[…] je Mascha Gesthuizen nog beter leren kennen? Lees dan Interview met Mascha Gesthuizen. Ik schreef een recensie van het boek Halve wege het einde geschreven door Mascha […]

trackback

[…] Interview met Mascha Gesthuizen […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x