Even voorstellen Patty van Delft

Hoi lieve lezers van Bookstamel, Het is nu toch echt februari! De eerste maand in het nieuwe jaar is weer om. Mijn Verjaardag is weer achter de rug. En dat betekent dat ik 36 ben en dus een stapje dichter op weg naar de 40. Geestelijk voel ik me natuurlijk nog steeds een fitte 20tiger en lichamelijk heb ik al lang de 80 bereikt maar ach, wat zegt leeftijd nou eigenlijk helemaal he? Maar goed tijd om jullie voor te gaan stellen aan de auteur van deze maand. Patty van Delft; doet deze naam bij jou al een belletje rinkelen? Of zegt het je helemaal niks? Zegt het je niks dan gaat daar nu verandering in komen. Want Patty van Delft is deze maand een van de auteurs van eigen bodem.

Patty van Delft

Begin van het jaar vertelde ik jullie al dat ik super trots was dat ik Celtica Vipster was geworden van Celtica publishing en het leuke is dat Patty auteur is bij Celtica. Maar daarover vast later allemaal nog veel meer want het is dus tijd om jullie voor te gaan stellen aan Patty van Delft (1981)

Patty van Delft is geboren en getogen in Den Haag. Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en heeft 2 katten en geen kinderen. Sinds dat ze jong was verslond ze al boeken en daarnaast schreef ze korte verhalen en gedichten. Patty heeft gestudeerd voor leerkracht en haar Master Special Educational Needs behaald. Na jarenlang voor de klas gestaan te hebben is zij nu fulltime schrijfster omdat de ziekte van Crohn en HMS het voor haar onmogelijk maakte om haar beroep nog langer uit te oefenen.

Het leuke aan de blogs van eigen bodem is het leren kennen van de auteurs voor mij. Zo ontdek ik nu dus dat Patty, net als ik, HMS heeft en we beide door het thuiszitten zijn begonnen met schrijven al is het op een andere manier. Ik ben gaan bloggen en zij is boeken gaan schrijven.

Want toen zij ziek thuis kwam te zitten is zij begonnen met het schrijven van het eerste deel van de Drägan Duma serie (Zij Die Hoort). Daarvoor schreef zij voornamelijk (duistere) gedichten om een aantal vervelende dingen uit haar jeugd te verwerken. En inmiddels timmert Patty aardig aan de weg als schrijfster. Zo verschenen er inmiddels al 4 boeken in de Drägan Duma serie ( het vierde deel is Een onbreekbare band) en stond ze met het korte verhaal “Droomband” in de bundel Wonderland van Dutch Venture Publishing.

In oktober 2014 is Zij Die Hoort bekroond met de derde plaats van de publieksprijs “Hebban Fantasy Awards ” Het boek is gekozen tot derde beste Fantasyboek van Nederland en Vlaanderen. Naast de Nederlandstalige publicaties heeft Patty ook nog twee Engelstalige gedichten bundels uitgebracht namelijk My Wings en My Whisperings .

Naast het schrijven van boeken heeft Patty ook nog aardig wat andere hobby’s zoals fotograferen, gamen, schilderen, tekenen, het beoefenen en kijken van diverse sporten en natuurlijk lezen. Wil je nog meer over Patty te weten komen dan kun je haar op Facebook volgen onder de naam Patty van Delft of via haar website Pattyvandelft

Volgende week ga ik wat verder in op de boeken van Patty van Delft en wat ik van haar boeken verwacht. Ik zeg dus tot volgende week!

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Wil je Patty van Delft nog beter leren kennen? Lees dan de volgende blogs

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] lezen over Patty van Delft dat kun je hier doen: Deel 1  – Recensie – Interview En hier kun je de boeken van Patty van Delft […]

trackback

[…] lezers van Bookstamel, Onlangs konden jullie op mijn bookstagram een vraag achter laten voor auteur Patty van Delft. Vandaag gaat Patty een aantal van deze en andere vragen beantwoorden. Dus zit je klaar voor dit […]

trackback

[…] lezen over Patty van Delft dat kun je hier doen: Deel 1  – Recensie – Interview En hier kun je de boeken van Patty van Delft […]

trackback

[…] je jezelf misschien af wie deze auteur nou eigenlijk is. Dan heb je mazzel want onlangs stelde ik Patty al aan jullie voor en las ik haar boek Een onbreekbare […]

trackback

[…] je jezelf misschien af wie deze auteur nou eigenlijk is. Dan heb je mazzel want onlangs stelde ik Patty al aan jullie voor en las ik haar boek Een onbreekbare […]

trackback

[…] Even voorstellen Patty van Delft […]

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x